11 Şubat 2015 Çarşamba

CHP - HDP seçim ittifakı için yollar döşeniyor

PKK'nın yasal partisi olan HDP ile CHP'nin seçim ittifakı kurmasına Atatürkçü CHP seçmenini razı edebilmek için dümenler çevriliyor.

Prof. Dr. Süheyl Batum Ulusal Kanal canlı yayınında açıkladı:

"Koro halinde "Eyvah, HDP seçimlere parti olarak katılacak. Barajı geçemezse felaket olur, AKP daha fazla Milletvekili çıkarır" yaygarası yapılıyor."

"E, öyleyse ne yapalım? "Sol ittifak" yapalım. Kiminle? Birleşik Haziran Hareketi ve HDP ile tabii. Böylece HDP'nin tek başına seçimlere katılıp baraja takılması halinde alacağı oyların AKP'ye yaraması önlenmiş olur, CHP'ye katılacak olan bu oylar CHP'nin daha fazla sandalye kazanmasını sağlar."

*********
Diğer yandan da HDP şişiriliyor, Atatürkçü CHP seçmeninin HDP oylarına göz dikmesi böylece sağlanmak isteniyor. Bu kampanyanın başının CNN Türk çekiyor.

Selahatin Demirtaş, son 45 gün içinde 3 kanalın 4 özel yayınına TEK KONUK olarak katıldı.

HDP lehine kamuoyu yaratma faaliyeti, PKK'nın seçimlerden sonra silah bırakacağı yalanı ile atbaşı gidiyor.

Bakınız:

*********
Avrupa Birliği, HDP'yi açıktan destekliyor. HDP Eş Başkanı Demirtaş Ocak ayının sonunda Ankara'da 27 AB ülkesinin Büyükelçilik Temsilcileri ile öğle yemeğinde görüştü. Ağırliklı gündem seçim barajı idi.

Demirtaş (sol başta ayakta) ve AB Büyükelçileri
      
Dikkat: 27 Avrupa Birliği ülkesinin temsilcileri Ankara'da ortak toplantı düzenliyorlar. Toplantının tek konuğu Demirtaş. Bugüne kadar hiç bir partiye verilmemiş olan böylesi büyük bir destek PKK'nın yasal partisi HDP'ye veriliyor.

Toplantı, AB Dönem Başkanı Letonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde yapıldı. Yemeğe 19 ülke Büyükelçi, 8 ülke de Büyükelçi Vekili düzeyinde katıldı.

Bakınız:

"Atatürkçülüğün gereğidir" yalanı ile Avrupa Birliği taraftarı yapılan Atatürkçü seçmen, Avrupa Birliği'nin PKK aşkı gösterilerek vurulmaya çalışılıyor.

Bazı anket kuruluşları, HDP'nin barajı geçmesi durumunda AKP'nin tek başına iktidar olamayacağı propagandası yaparken, hemen arkasından HDP'nin barajı aşamaması durumunda AKP'nin malı götüreceği korkutması yapılıyor.

Yani: HDP'nin oyları yüksek, ama gelin kumar oynamayalım. İşi garantiye almak için HDP ile seçim ittifakı kuralım.

*********
CHP yönetimi, ÖDP üzerinden HDP ile ittifak görüşmelerini sürdürüyor. İttifak görüşmelerini Sezgin Tanrıkulu yürütüyor.

Diğer yandan CHP yöneticileri il, ilçe, belde ve köylerde CHP üyeleri ile görüşerek "Güneydoğu'da yüzde bir civarında oy alıyoruz. Oy oranımızı arttırmak için HDP ile ittifak yapmalıyız" fikrini yaymaya çalışıyorlar.

Bu çalışma halka açık olarak da yapılacak. CHP ve HDP'li vekiller "Aydınlanma Panelleri" adı altında düzenlenecek etkinliklerde "Haziran seçimlerinde demokrasi güçlerinin ne yapacağı" konusunu tartışacaklar.

Bu sayede teröristlerin aslında terörist değil, tam aksine "demokrasi gücü" olduğu Atatürkçü CHP seçmenine şırınga edilmiş olacak.

İlk panel 14 Şubat Cumartesi günü İstanbul Kadıköy'de yapılacak. Katılımcı isimler şunlar olacak:

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş
HDP Miletvekili Hasip Kaplan
ÖDP Eski Genel Başkanı Alper Taş

Bakınız:

Süheyl Batum, Ulusal kanal canlı yayınında açıkladı:
"2 Kasım 2014'de Antalya'da CHP Parti Meclisi toplantı halinde iken, Sezgin Tanrıkulu İstanbul'da Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde bu ittifak için gizli bir görüşme yaptı.

*********
Cumhuriyet gazetesi, tüm gücüyle bu işin içine girdi.

Aydın Engin, 8 Şubat 2015 günlü Cumhuriyet'te çıkan yazısında, CHP - HDP - ÖDP ittifakı yapılmasını önerdi. Engin, şöyle yazdı:

"Seçime hazırlanırken CHP, HDP ve ÖDP'nin buluşabildikleri konu ve alanlarda ortaklaşa, uzlaşamadıkları alanlarda tek tek seçmen kitlesinin önüne bir programla çıkmaları niye mümkün olmasın?"

*********
Bir başka Cumhuriyet yazarı, Işıl Özgentürk de "Barajlar da Yıkılır" başlıklı yazısında şöyle dedi:

"Bu durumda bizlere görev düşüyor. 12 Eylül Anayasası'nda, Kürtlerin ve sol partilerin Meclis'e girmemesi için konulan şu yüzde on barajını bir biçimde aşmak. O zaman HDP, AKP tarafından gasp edilen vekillerini geri alacak! Ve Meclis aritmetiği değişecek. Başka şansımız yok."

*********
PKK ile işbirliği yapılarak AKP'den kurtulma projesini CHP seçmeni kabul edecek mi?


*********

1 yorum: