1 Kasım 2014 Cumartesi

Fuat Avni Fethullah'ın sözcüsü


Fuat Avni, Doğu Perinçek'in adını kullanarak Tayyip Erdoğan'a Dolmabahçe görüşmesi üzerinden tehdit tvitleri gönderdi. İşte o tvitler:


Tehdidin özeti şöyle:

Fuat Avni'nin "Tiran" dediği kişi Tayyip Erdoğan.
Org. Yaşar Büyükanıt'ın yıllarca yanında dolaştırdığı adamı, Doğu Perinçek ile bir anlaşma yapmış.
Anlaşmanın konusu, Tayyip ile Büyükanıt arasındaki Dolmabahçe görüşmesinin dosyası.
Bu dosya bu adamda imiş. Bu adam Perinçek'e söz vermiş, "İstediğiniz zaman bu dosyayı açıklarım" demiş. 
Derin devlet (her kimse) ile birlikte hareket eden Perinçek, Tayyip Erdoğan'a şantaj yapmış, demiş ki: "Ey Tayyip, eğer HSYK seçimlerini benim istediğim isimler kazanmazsa Dolmabahçe dosyasını yayınlarım"
Derin devlet bu dosyadan bazı bölümleri Tayyip'in avanesine (yakınlarına) göndermiş. Böylece Tayyip, dosyanın gerçekten Perinçek'in elinde olduğuna inanmış.
Bunun üzerine korkan Tayyip, yandaşlarına: "Atatürkçü, devrimci adaylara oy verin" talimatı vermiş. HSYK seçimlerini o yüzden Atatürkçüler kazanmış.

İşte Fuat Avni'nin martavallarının özeti bu. Tamamen gerçek dışı.

Fethullah'ın gizli sözcüsü Fuat Avni bu tvitleri Milli Güvenlik Kurulu toplantısı devam ederken attı. Maksadı, Tayyip'i "Dolmabahçe dosyası bizim elimizde" diye korkutmak ve MGK'dan F çetesi aleyhinde bir karar çıkmasını önlemekti.

Ancak tehdit işe yaramadı. MGK, Paralel Yapılanmanın illegal (yasa dışı) faaliyet yürüttüğü saptaması yaptı.

Aydınlık, 1 Kasım 2014

Doğu Perinçek:
"Telaş içinde olan F Örgütü, bizim adımızı kullanarak Tayyip Erdoğan'a tehdit yöneltiyor"


Perinçek'in basın açıklamasının özeti:

Fuat Avni'nin ileri sürdüğü iddialar gerçek dışıdır ve geçersizdir.
1. İşçi Partisi Genel Başkanı, şantaj uygulamaz. Burada şantaj peşinde olan, F Cemaatinin kendisidir. Fethullah Gülen Örgütü, Tayyip Erdoğan'ı tehdit etmektedir.
2. Doğu Perinçek, Dolmabahçe görüşmelerinin kayıtlarıyla ilgili olarak, herhangi bir kimseyle herhangi bir anlaşma yapmamıştır.
3. İşçi Partisi Genel Başkanı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerini etkilemek için hiç kimse üzerinde baskı uygulamamıştır ve uygulamaz. Bu tür davranışlar, bizim ahlakımızın ve kültürümüzün dışındadır. Bu iddialar, HSYK seçimlerine şüphe düşürmek için ileri sürülmektedir. Yargıyı birleştiren hakim ve savcılarımızın başarıları, dedikodularla ve yalanlarla gölgelenemez. HSYK Seçimini AKP iktidarı değil Cumhuriyet Yargısı kazanmıştır.
4. Karanlık uygulama ve ilişkiler içinde olanların kirli faaliyetleri ergeç aydınlığa kavuşacaktır. Dolmabahçe görüşmeleri de bu kapsamdadır.
5. Siyasal partilerin ve devlet yöneticilerinin baskı, tehdit ve şantajlarla denetim altına alındığı bu Gladyo-Mafya-Tarikat rejiminin sonu gözükmüştür. Türkiye, kasetlerle yönetilemez. İşçi Partisi, Milli Hükümetin kurulması için Türk Milletine güvenmektedir. Halka dayanan güçlü bir devleti ve çağdaş toplumu örgütleme kararlılığımızı açıklıyoruz.
6. Yurtta barış ve huzuru sağlamak, halkımızı özgürlüğe kavuşturmak ve demokrasiye ulaşmak için, F Örgütünün ve suç ortaklarının bütün karanlık faaliyetlerinin üzerine gidilmesi yargının görevidir.
7. PKK'nın iddiaları ve hayalleri yıkılmıştır. Son çılgınlık eylemleri, itibar kaybının yarattığı çaresizliğin sonuçlarıdır. PKK, Amerikan bayrağına sığınmıştır. "Biji Serok Obama" sloganıyla ABD'nin stratejik piyonu olduğunu bir kez daha sergilemiştir. ABD güdümlü AKP-PKK ortaklığının Açılımı, kan ve yangın getirmiştir. Buna rağmen MGK Kararlarının hala "çözüm"den söz etmesi, teröre karşı mücadelede ciddi bir zaaf oluşturmaktadır. Açılım yalanına derhal son verilmelidir. ABD'nin Suriye ve Ayn El Arap yenilgisiyle oluşan elverişli koşullarda, PKK Terör örgütünün etkisizleştirilmesi için, devletçe ve milletçe seferberliğe geçilmelidir.

Doğu Perinçek, basın açıklamasından sonra Dolmabahçe görüşmeleri ile ilgili soruları şöyle yanıtladı:
Soru: 
"Wikileaks belgelerinde ABD Büyükelçiliğinin Dolmabahçe görüşmelerinin ayrıntılarına ulaştığı anlaşılıyor. Bu görüşmelerin şantaj haline getirilmesinde ABD Büyükelçiliği'nin rolüne yönelik fikirleriniz nedir?"
Perinçek:
"Dolmabahçe görüşmeleri Yaşar Büyükanıt'ın değil, Tayyip Erdoğan'ın ayıbıdır. Tayyip Erdoğan'ı perişan edecek bilgiler olduğunu buradan anlıyoruz. Dosyalar Fethullah'ın elinde. "Bizim elimizde" diyor. "Seni yakarım" diyor Tayyip Erdoğan'a. Demek ki orada Tayyip Erdoğan'ın altından kalkamayacağı önemli bilgiler var. Ama burada bir hileye başvuruyorlar: "Seni Doğu Perinçek yakacak ey Tayyip Erdoğan" diyor. Ama merak etmeyin, Tayyip Erdoğan'ın uzmanları okumuşlar ve anlamışlardır."
***********




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder