4 Kasım 2014 Salı

Amerikancı sözde laik parti tezgahı: Yeni bir "Genç Parti"

Aydınlık, 2 Kasım 2014


Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi Ekim ayı başında yaptığı anket verilerini açıkladı:
AKP %34.4
CHP %18.5
MHP %11.0
HDP %6.0
KARARSIZLAR %25.9

Sadece bu şirketin değil, diğer tüm şirketlerinin son yaptıkları anketler benzer sonuçları veriyor: AKP, CHP ve MHP oyları düşüyor. İkinci büyük partiyi kararsızlar oluşturuyor.

Bu durumu gören Amerikancı çevreler, kararsız oyların sistem dışı, bağımsızlıkçı, Atatürkçü bir kanala akmasını önlemek amacı ile, TÜSİAD önderliğinde sözde laik Amerikancı bir parti kurma tezgahına soyundular.

Bu yeni parti Cumhuriyeti, laikliği ve ülkenin birliğini savunan seçmen kitlesini havuzlayacak. -- Seçmenin "Kontrol edilemeyen" bir partiye yönelmesi, veya,
-- "Kontrol edilemeyen" yeni bir partinin oluşumu ve oluşsa bile güçlenmesi böylece önlenecek.

***********

Bir nevi yeni bir "Genç Parti" kurulacak. Amerikancı sermaye çevreleri 2002 seçimlerinden önce aynı amaçla bu partiyi kurmuşlar ve Atatürkçü, laik seçmeni havuzlamışlardı.

Genç Parti, İşçi Partisi'nin açıklamalarını alıyor, bir harf bile katmadan aynen tekrarlıyordu. İşçi Partisi'nin Amerikan karşıtı, ülkenin birliğini savunan açıklamalarını görmezden gelen medya, aynı görüşleri tekrarlayan Genç Parti'nin açıklamalarını aynen  veriyordu.

Genç Parti propagandacıları İşçi Partisi'ni adım adım takip ediyordu. İşçi Partisi ayrıldıktan sonra aynı yere birkaç saat sonra veya ertesi gün gelen Genç Parti heyeti, sadece şunları söylüyordu: "Buraya bizden önce İşçi Partisi'nin geldiğini duyduk, biz de aynen İşçi Partisi'nin fikirlerini savunuyoruz. Aramızdaki fark şu: Onlar dinsiz, biz elhamdülillah Müslümanız."

İşçi Partisi'nin programını öne süren Genç Parti Kasım 2002 seçimlerinde %7,25 oy almıştı. Aynı tezgaha Türk Milleti bir daha gelecek mi?

***********

TÜSİAD ve Aydın Doğan (Doğan Holding) destekli yeni partinin kuruluş çalışmalarını Hüsamettin Özkan, Mustafa Sarıgül ve Kemal Derviş yürütüyor. İstemihan Talay'ın da işin içinde olduğu haberleri geliyor. Parti kurucusu olmaları için 26 CHP Milletvekiline teklif götürülmesi hedefleniyor.

Yeni partinin merkezde, sola dönük ve laik görünümlü bir yapıda olması planlanıyor. Sarıgül ile Özkan'ın arka planda kalması, yeni isimlerin öne çıkarılması planlanıyor.

***********

Bu yeni durum karşısında bazı çevreler İşçi Partisi'ni dağıtarak gerçek muhalefeti güçlendirme önerileri getiriyor. İyi niyetli bu öneriler, pratikte fırtınalarda kaybolmak anlamını taşıyor. (Bakınız: Doğu Perinçek, "Fırtınalardan Geçmek", Aydınlık, 2 Kasım 2014)

Önümüzde tek bir örgütsel çözüm var: Fırtınaları aşabilecek tek siyasal partiyi, Demircilerin Örgütü'nü güçlendirmek ve Milli Hükümet hedefine ilerlemek.

Çeşitli partilerde darmadağınık duran ve bu yüzden etkisiz kalan Halkçıları, Milliyetçileri, Devrimcileri birleştirecek tek eksen olan Demircilerin Örgütü'nü dağıtmak, macera bile değildir, kumar oynamaktır.

Zaman dardır ve belirsizliklerin kucağına  atılmak pişmanlıkla sonuçlanır.

***********








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder