27 Ekim 2014 Pazartesi

Türkmenlere karşı ABD - AKP - Barzani - IŞİD cephesi


Onur Öymen:
"IŞİD 2006'da Irak'ta kuruldu. O günlerde Irak'ta 200.000 Amerikan askeri vardı. Neden müdahale edilmedi?
Bu sene IŞİD Türkmenlere saldırıyor. Türkmenlere neden silah vermediniz?"



IŞİD, Irak’ın Diyale iline bağlı Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Karatepe kasabasına üç koldan havan toplarıyla ve ağır silahlarla saldırı başlattı. 10 ölü 16 yaralı var.

IŞİD militanları kasabanın bir kilometre batısındaki Alisaray ve beşyüz metre kuzeyindeki Seyf Saad köylerini ele geçirdi. Şii Türkmenlerin yaşadığı köylerden aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 30 kişiyi kaçırdı. 

IŞİD, köylerde bulunan Şiilere ait Cami ve Hüseyniyeleri de dinamit kullanarak havaya uçurdu. 10 bin Türkmen bölgeden göç etmek zorunda kaldı.

Irak Ordusu ve Peşmerge Alisaray ve Seyf Saad köylerini geri aldı,10 IŞİD militanı öldürüldü.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşad Salihi, Karatepe çevresindeki Hanekin ve Kifri’deki tüm Irak Türkmen Cephesi büro ve kuruluşlarını göçmenlere yardıma çağırdı.



IŞİD saldırıyor, Türkmenler bin küsur yıllık yurtlarını bırakarak kaçıyor, Irak içine dağılıyor. Türkmen köy ve kasabaları boşalıyor. Boşalan yerler, tarihi Türk yerleşim yerleri, Kerkük dahil, Bölgesel Kürt Yönetiminin yani Barzanistan'ın denetimine geçiyor. 

Kobani için feryat eden Batı emperyalizmi, IŞİD Türkmenleri yurtlarından kovarken hiç ilgilenmedi. AKP Hükümeti sessizliğini koruyor.

Eski yerlerindeki nüfus yoğunluğunu gittikleri yerlerde kaybeden Türkmenler hızla asimile olma tehlikesiyle karşı karşıya.

IŞİD saldırısı, Türkmen yerleşim yerleri üzerinde hak iddia eden ve başta Kerkük olmak üzere bu bölgeler için Irak merkezi hükümeti ile mücadele etmekte olan Barzani'nin işini kolaylaştırdı. Bu bölgelerin büyük çoğunluğu Barzani'nin kontrolüne geçti ve bu süreç devam ediyor.

Kerkük içinde kenti koruyacak askeri bir güç yok. Peşmerge ve IŞİD kentin dışında karşılıklı olarak konuşlanmış durumda. Kenti hangi güç alırsa alsın Türkmenler Kerkük'ü kaybetmiş olacak.

Kerkük'ün bazı semtleri IŞİD sempatizanları ve destekçileri tarafından kontrol altına alınmış durumda. Özellikle Sünni Arap mahallelerinde.
http://www.aydinlikgazete.com/dunya1/55494-irak-turkmensizlestiriliyor.html


Türkmenlere karşı ABD - AKP - Barzani - IŞİD cephesi

Türkmenlerin yurtlarından çıkarılıp Irak'ın güneyine sürülmesi, o zaman Dışişleri Bakanı olan Abdullah Gül'ün ABD Dışişleri Bakanı Powell ile imzaladığı 2 sayfalık sözleşmenin maddelerinden biri idi.

Bu sürgünün yapılabilmesi için, Kuzey Irak'taki Türk birliklerinin oradan çıkarılması gerekiyordu. Bu da aynı sözleşmenin bir maddesi idi. ABD bu yüzden askerimizin başına çuval geçirdi. Bu olay sözleşmenin bir maddesi olduğu için Tayyip Bey Amerika'ye nota vermedi. Bu olaydan sonra Türk askeri Irak'tan çekildi. Türk Ordusunun burnunun sürtülmesi böyle başladı. (Devamı Ergenekon tertipleri ile gelecekti).

Buna rağmen Barzani bu işi beceremedi, çünkü Irak Ordusu engel oldu. Bu yüzden IŞİD devreye sokuldu. Türkmenleri IŞİD kovaladı, boşalan yerleri Barzani işgal etti. AKP Hükümeti bu duruma ses çıkarmayarak IŞİD'in ve Barzani'nin işini kolaylaştırdı.

Kürdistan sınırları işte böyle genişletildi.

IŞİD - Barzani çatışmasının göstermelik olduğunu petrol kaçakçılığı işinden de anlayabiliriz. IŞİD'in işgal ettiği bölgelerde, bilhassa Musul'da kaçak olarak çıkardığı petrol, tankerlerle taşındığı Barzani bölgesindeki rafinerilerde işlenerek boru hattı ile Ceyhan'a pompalanıyor ve Türkiye üzerinden satışa sunuluyor.

IŞİD günde 50 bin varil petrol çıkarıyor ve günde 1 milyon dolardan fazla para kazanıyor. Vergisi yok denetleyeni yok. 

İşte Türkmenlere karşı ABD liderliğinde AKP- Barzani - IŞİD Şeytan Üçgeni böyle çalışıyor.


Amerika bunu açıkladı. Böylece ellerini yıkamış oldu. Her türlü melaneti Barzani ve AKP yapıyordu. Amerika tertemizdi. Kestaneleri ateşten toplama görevi Tayyip Bey'in üzerine yıkılmıştı.

**********



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder