5 Ekim 2014 Pazar

PKK: "Savaş ilan ederiz"- Öcalan: "Darbe olur"

Tezkere ile ilgili olarak gündemi oluşturan Ayn El Arab (Kobane), Mürşitpınar sınır kapısının hemen karşısında 1,5 km uzaklıkta.


***********

Sahte solcular Kobane savunmasında

Tezkereye karşı İstanbul Şişli'de DİSK, KESK. TMMOB ve TTB 'nin öncülüğünde eylem ve basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada "Tezkereye Hayır" denildi ve AKP'nin izlediği politikanın bölge halkları için büyük tehdit oluşturduğu vurgulandı.
Yürüyüşe EHP, HDP, HTKP, ÖDP'nin yanı sıra diğer kitle örgütleri ve siyasi partiler katıldı.

Sözde sol, sözde sosyalist, sözde komünist tüm PKK kuyrukçusu örgütler TSK'nin tampon (veya güvenli) bölge kurmasına karşı. Niçin? TSK oraya girerse PKK (PYD) orada özerk yönetimi devam ettiremeyecek. Hepsinin silahları toplanacak. Korkuları bu. Gerçekten öyle mi olacak, bu tartışmalı bir konu. Ancak, ne olur ne olmaz, TSK'ye güven olmaz deyip karşı çıkıyorlar. Korku dağları aşmış.

  

***********

Dersimciler de yaygarayı bastı

Benzer eylemler birçok şehirde, bu arada Tunceli'de de yapıldı.
"Katliam ve işgal tezkeresine hayır" diyorlar. Tercümesi:
Katliam: TSK Kobane'ye girerse PYD'lileri (PKK'lileri) öldürecekmiş. "Katliam" dedikleri bu. Teslim etsinler silahlarını, ölmesinler. IŞİD teslim olsan da kafanı keser, ama TSK öldürmez. Bu yaygara niye?
İşgal: Kuzey Suriye'de Rojava (Batı Kürdistan) dedikleri 3 kantondan oluşan sözde özerk bir yönetim kurmuşlar. Bu kantonlardan biri ortadaki Ayn El Arab (Kobane). TSK oraya girerse sözde Kürdistan'ı işgal etmiş olacakmış.



***********

PKK, TSK'ya sözde savaş ilan edecekmiş:

PKK da aynı korkudan muzdarip. TSK onların "Rojava" (Batı Kürdistan) dedikleri ve sözde özerklik ilan ettikleri bölgeye girer de tampon bölge ilan ederse, silahlarını teslim etmeyecekler ve TSK'ya savaş ilan edeceklermiş.
Kandil şeflerinden KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık, "TSK güvenli bölge kurmak isterse savaş başlar, çünkü tampon bize yöneliktir. Böyle bir durum Açılım sürecini engeller." dedi.

  
***********

Öcalan "Darbe olur" diye tehdit etti:
"Kobanê kuşatması sıradan bir kent kuşatması olmanın çok ötesinde, sadece Kürt halkının demokratik kazanımlarını hedeflemekle kalmayıp Türkiye’yi de yeni bir darbe sürecine sokacaktır. Bu katliam girişimi amacına ulaşırsa hem süreci sonlandıracak, hem de yeni ve uzun sürecek bir darbenin temellerini atacaktır.”
Tercümesi: (Tayyip Erdoğan'a ve AKP Hükümeti'ne hitaben söylüyor):
"TSK'nın sözünü dinlemeyin. Kobane'yi savunan PKK'ye yardım edin. TSK Açılım sürecini sonlandırmak için Kobane'nin düşmesini istiyor. TSK'nin güdümüne girmeye başlarsanız tekrar vesayet altına girersiniz. Veya TSK güçlenir ve size karşı darbe yapar. Aman sakın TSK'nin Kobane'ye ve diğer 2 Kürt kantonuna girip tampon kurmasına izin vermeyin, PYD (PKK) özerk bölgesini yıkıp bizi oradan çıkaran TSK güçlenir, itibar kazanır, koltuğunuzdan olursunuz."
Kısaca:
"TSK bizimle el ele versin IŞİD'i kovalayıp birlikte Kuzey Suriye'de Rojava'yı (Batı Kürdistan) kuralım. Cumhurbaşkanlığı, Meclis, Hükümet devletin bütün kurumları elinizde değil mi? Askerin vesayetini de bitirmediniz mi? Söyleyin askere bize silah versin, IŞİD'i uzaktan bombalasın ama zinhar Rojava'ya girmesin."

  

Öcalan'ın "Darbe olur" mesajını getiren HDP Heyeti, Öcalan ile "Darbe Hatırası" fotoğrafı çektirdi.
Sırrı Süreyya Önder, Öcalan, Pervin Buldan, İdris Baluken. 1 Ekim 2014


Noolucak şimdi?

***********



  
The Times:
İngiltere Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsünün açıklaması:
"Kürtler, tampon bölgenin başlıca amacının Türkiye, Suriye ve Irak'taki Kürtlerin daha büyük bir Kürdistan kurmasını engellemek üzere tasarlandığına inanıyor"

Independent:
Haber başlığı: "Kürtler kuşkuyla yaklaşıyor"
"Türkiye'nin savaşa girişindeki gerçek amacıyla ilgili Suriyeli ve Türkiyeli Kürtler arasında yaygın bir şüphe var"

The Economist:
Haber başlığı: "Türkiye IŞİD’i mi yoksa Kürtler’i mi hedef alıyor?"
"Türkiye, sınırında başka bir Kürt varlığının oluşmasından büyük bir tedirginlik duyuyor"

The Guardian:
Bakınız:

***********
arşiv:
Suriye tampona karşı değil 4 Ekim 2014
ABD ve PKK tampona niçin karşı? 2 Ekim 2014

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder