23 Ekim 2014 Perşembe

Peşmerge terörist değil mi?


Aydınlık, 23 Ekim 2014

 ***********

Obama'nın bir telefonu ile çark edişi tüm dünya yayın organları tarafından "Şaşırtıcı U dönüşü" olarak nitelenen Tayyip Bey, görüntüyü kurtarmak için çabaladıkça daha da battığının farkında değil.

***********

Hürriyet, 23 Ekim 2014

Seçimlere "PKK ile mücadele eden, hatta bu uğurda Obama'ya bile posta koyan milliyetçi lider" payesi ile girmek isteyen Tayyip Bey, PKK ve PYD karşıtı söyleme hız veriyor. Obama'ya da veryansın ediyor. Ama uygulamalar, gerçekler öyle değil.
İşte son demeci: (Sarı renkler Tayyip Bey'in sözleri)

"Peşmergelerin Kobani'ye geçişiyle ilgili olarak teklifi Sayın Obama'ya telefon görüşmesinde zaten ben yapmıştım."

E, hani "Türkiye Kobani'ye yardım amaçlı dahi olsa bir koridor açmayacak. Biz bu işe bulaşmayız" efelenmelerinize ne oldu?
"Koridor açmayız" sözünüz mü doğru, "Peşmergeleri Kobani'ye geçirme (yani koridor açma) teklifini ben yaptım" sözünüz mü?


***********

"Buradaki (Kobani'deki) PYD ve PKK guruplarına vereceğiniz destekler bizim için kabul edilemez demiştim."

İyi de, Barzani Peşmergelerini Kobani'ye göndermek de PYD ve PKK'ya destek değil mi? Peşmergeleri oraya ne yapmaları için gönderiyorsunuz? Piknik mi?
Hem "PYD ve PKK'ya destek vermeniz bizim için kabul edilemez" diye Obama'ya sözde itiraz ediyorsun, hem de PYD ve PKK'ya destek olmaları için Peşmergeleri gönderiyorsun. Bu, apaçık bir çelişki değil mi?
Millet çok aptal, bu dolmayı yutar mı diyorsun?

***********

"Ancak Özgür Suriye Ordusu ve Peşmerge ile böyle bir işbirliği kabul edilebilir."

Orada bir Kürt özerk bölgesi kuruluyor. İster PKK ve PYD kursun, isterse Barzani Peşmergeleri, isterse diğer bölücü guruplar. Veya hep birlikte koalisyon yapıp kursunlar. Ne fark eder?

***********

Milliyet yazdı:
"Özel seçilmiş 200 Peşmerge, ağır silahlarıyla birlikte Türkiye üzerinden Suriye'ye geçecek"
Ağır silahlar nereye gidiyor? PYD'ye. Hani Obama'ya "PYD'ye vereceğiniz destekler bizim için kabul edilemez" demiştin? Bu ne peki?

Milliyet, 23 Ekim 2014
***********

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan:
"Terör örgütü (PKK) ile Peşmerge bir tutulamaz. Peşmerge, Kuzey Irak yönetiminin, meşru, tanınmış bir yönetimin ve Irak Ordusu'nun bir parçası."

Bu kadar mı insanlar aptal yerine konulur.
Barzani Irak'ın Öcalan'ıdır. Amerika, Irak'ı bölüp Kürdistan kurması için Barzani - Talabani teröristlerini, yani Peşmergeleri destekledi. Barzani Amerika'ya güvenip isyan etti. Saddam isyanı bastırdı. Amerika, Peşmergeleri uçakla Guam Adası'na kaçırdı, orada eğitti. ABD, Irak Ordusu'nun kuzeye geçmesine Çekiç Güç vasıtasıyla engel oldu. Barzani orada kuvvetlenince ABD Irak'ı işgal edip kuzeyde Kürt Bölgesi ilan etti. Bu bölgenin başına Barzani'yi, Irak Cumhurbaşkanlığı makamına da Talabani adlı diğer bölücübaşını oturttu. Guam Adası'nda eğittiği Peşmergeleri de ortalığa saldı. Bu işler hep Barzani - Talabani teröristleri ile ABD'nin işbirliği sayesinde oldu.

Yalçın Akdoğan'ın "Meşru, tanınmış bir yönetim" dediği sözde Kürt Yönetimi böyle kuruldu. Yabancı işgali ile ülke zorla bölünerek.

Yine Akdoğan'ın "Irak Ordusu'nun parçası" olduğunu iddia ettiği Peşmerge güçleri, Kerkük'ü ve hak iddia ettikleri diğer bazı bölgeleri Irak yönetiminden koparıp sözde Kürdistan'a bağlamak için Irak Ordusu ile savaşıyorlar. ABD'nin hazırladığı Irak Anayasası'nda kağıt üzerinde Peşmerge Irak Ordusu'nu bir parçası. Fiiliyatta böyle değil.

Amerika Türkiye'yi işgal etse, Güneydoğu bölgemizi Kürdistan ilan edip başına Öcalan'ı geçirse, Türkiye Cumhurbaşkanı olarak da Cemil Bayık'ı atasa, bu durum Akdoğan'a ve diğer AKP kodamanlarına göre meşru mu olacak? Cevap maalesef "Evet"tir.

Zaten Davutoğlu "PYD Lideri Müslim'i Ankara'ya davet etmekle bir anlamda "Meşru görüyoruz seni" demiş oluyoruz" dememiş miydi 5 gün önce? Peşmerge gibi PYD'yi de meşru görme alıştırmalarına başladı bile AKP. Diğer laflar hep göstermelik.

***********

PKK Türkiye'nin teröristidir.
PKK'nın Suriye kolu olan PYD, Suriye'nin teröristidir.
PKK'nın İran kolu olan PJAK, İran'ın teröristidir.
Barzani ve Talabani Peşmergeleri de Irak'ın teröristleridir. Bu teröristlerden birisinin ABD silah gücü ile sözde Irak Kürdistanı Başkanı ve diğerinin de Irak Cumhurbaşkanı olarak atanması, onların terörist kimliğini değiştirmez. Onları sözde "meşru, tanınmış yönetim" haline getirmez.

***********

Kandil nerede?
PKK karargahı Kandil'de. Kandil nerede? Kuzey Irak'ta Amerika'nın kurduğu sözde "Bölgesel Kürt Yönetimi"nin egemen olduğu bölgede. Amerika'nın ve Peşmerge'nin himayesinde orada oturuyorlar. Türkiye Barzani'den şehre inen PKK elebaşılarını teslim etmesini isteyince Barzani ve Talabani ne dedi? "Türkiye'ye bir Kürt kedisi bile vermeyiz" demedi mi? İşte AKP kodamanlarına göre, PKK'yı koruyan bu teröristler "Meşru". Onlarla Erbil'de saz alemleri yapılıyor, şarkılar söyleniyor, petrol kaçakçılığı yapılıyor.

***********

Türkiye, İran, Irak ve Suriye birleşecek, hem bu teröristleri, hem de sözde meşru, tanınmış Barzanistan'ı ve şu anda meşru hale getirilmeye çalışılan Rojava'yı elbirliği ile ortadan kaldıracaktır. Bu bölgelerde yaşayan Kürtler dahil tüm insanlar bölücü teröristlerin zulmünden kurtarılacaktır.

Tayyip Bey'in Eşbaşkanı olduğu Büyük Ortadoğu Projesi'nin öngördüğü Büyük Kürdistan kurulması işte bu birlik sayesinde önlenecektir.

Ne Kandil kalacak, ne de lamba.

***********

Irak'ta teröristlerin ABD yardımı ile nasıl sözde "meşru, tanınmış yönetim" haline getirildiklerini Yılmaz Özdil bugünkü Sözcü'de yazdı. Özdil, Tayyip Bey'in ve Akdoğan'ın "Meşru Peşmerge güçleri" söylemini yerle bir etmiştir.

***********
arşiv:
Erdoğan'ın bir telefonluk işi var 23 Ekim 2014
Gerçek vesayet, Amerikan vesayeti 23 Ekim 2014
PYD (PKK) ve Delta Force (ABD) birlikte savaşıyor 21 Ekim 2014
Tayyip Bey yine çark etti: PKK'ya silah yardımı başladı 21 Ekim 2014
ABD-AB-PKK açık işbirliği dönemi başladı 18 Ekim 2014
Amerika Kuzey Suriye'de PKK'yi eğitiyor 1 Ekim 2014
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder