13 Ağustos 2014 Çarşamba

CHP bölücülük yolunda tam gaz




***********

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen:
"CHP yeni bir sosyal demokrat söylem ortaya koyabilmeli. Aslında Selahattin Demirtaş'ın söylediklerinin CHP'nin söylemi olması gerekir. Yani garibanın, işçinin yanında olmak, bütün farklı kimlikleri tanıyan, onlara kamusal alanda yer açan yeni bir söylem gerekiyor."
HDP, yani PKK, Rıza Türmen'i Cumhurbaşkanı adayı olarak önermişti.

Rıza Türmen

 ***********

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur :
"Demirtaş'ın... solda yeni bir lider olarak var oluşunu çok önemsiyorum."
Melda Onur

***********

PKK açılımından sorumlu AKP Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay:
"Yeni Yasa (PKK yasası) en ileri adımlardan biri. Bu yasa ana muhalefet partisinin (CHP) de destek vermesi ile Meclis'ten yüzde 80 destekle çıktı. Yani gurup (AKP Gurubu) olarak ana muhalefet partisinin bu yasaya desteği bizi sevindirmiştir. Güçlü bir temsille çıkmıştır."
Beşir Atalay

 ***********

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi üyesi Birgül Ayman Güler, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İstanbul Milletvekili Nur Serter ve Mersin Milletvekili İsa Gök ortak bir basın toplantısı yaparak parti üyelerini ve delegeleri partiye sahip çıkmaya, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da istifaya çağırdı ve Kurultay istedi.



PKK Açılımı'na karşı çıkan ulusalcı CHP Milletvekilleri seçim yenilgisinden dolayı Kurultay isteyince, Kılıçların Efendisi onları şöyle suçladı:
“Seçimde bölgelerine gidip çalıştılar mı bu arkadaşlarımız? Hayır”

Halbuki 60 CHP Milletvekili, CHP Yönetimi tarafından, 17 Temmuz 2014 tarihli resmi yazı ile, seçim süreci içinde Ankara'dan ayrılmayıp Meclis çalışmalarına katılmaları için görevlendirilmişti ve suçlanan 6 Milletvekili de bunlara dahildi. Talimatta "Hafta sonları dahi Ankara'dan ayrılmayıp Meclis çalışmalarına katılacaksınız" deniliyordu.

Acaba Genel Başkan Kılıçların Efendisi bu görevlendirme talimatını unutmuş muydu? Ulusalcı Milletvekillerini yanlışlıkla mı suçlamıştı?

Ertesi gün, Parti Sözcüsü Haluk Koç, aynı suçlamayı yineledi.

Demek ki, bir yanlışlık, bir "sehven" olayı yoktu. CHP Merkezi, 6 Milletvekiline bilerek iftira atıyordu, algı operasyonu yaparak onları seçmenin gözünden düşürmek için.
Ergenekon Savcılarının yaptıklarının tıpkısı. Fethullah ile kucaklaşınca F Tipi yöntemleri de benimseyivermişlerdi.

Kılıçların Efendisi TESEV üyesi olarak mazurdu da...
Haluk Koç çok ayıp etmişti.
"Beğenmiyorlarsa CHP'den gitsinler" anlamında kelam eden Kamer Genç de...

***********

CHP Milletvekili Binnaz Toprak'tan yerel seçimde Ağrı'da HDP'ye oy verin tavsiyesi:

Ve CHP tarihine geçecek diğer vecizeler:




***********

1 yorum:

  1. Sevgili Bolat, bu senin BLOGuna bayılıyorum, mihenk taşı gibi. Girip kayıtlarına bakıyorum, hepsi granit gibi yerinde duruyor tıpkı tarihe kakılmış bir kazık gibi... CHP sever arkadaşlar hatta bizden de pek çok arkadaş sık sık sizin bu sayfalara dalıp biraz feyz almalı.

    YanıtlaSil