10 Temmuz 2014 Perşembe

PKK ile müzakerede üçüncü taraf


AKP kodamanları, PKK paketi olarak bilinen kanun teklifinin devletin üniter yapısına ilişkin tutumunu değiştirdiğini şöyle ifade ettiler:

İçişleri Bakanı Efkan Ala:
"Paradigma değiştirdik"

Başbakan Yardımcısı Atalay:
"Güvenlikçi politikayı terk ettik"

Yani, "terörle mücadele" döneminin sona erdiğini, "terör örgütü ile müzakere" döneminin başladığını ilan ettiler.
Bu ihaneti topluma "Cenaze gelmiyor", "Anaların göz yaşları dindi" diyerek kabul ettirmeye çalışıyorlar.

30 sene önce PKK'ya "Gel arkadaş, madem istiyorsun al bu toprakları sana verelim, özerk idare kur, istersen daha sonra ayrıl, bağımsızlığını ilan et" deseydik hiç cenaze gelmezdi. Madem 30 sene sonra bunu diyecektik, 30 sene niçin terörle mücadele ettik? Şehit aileleri ve gaziler işte bunun için tepki gösteriyor, Yıldız Hemşire Meclis kapısında ağlayarak bu soruyu soruyor.

***********


MHP'nin destek vermediği, kamuoyunda "PKK Paketi", "Açılım Yasası", "Çözüm Paketi" veya "PKK'yı Meşrulaştırma Kanunu" olarak bilinen Kanun Tasarısı, 37 red oyuna karşılık 237 oyla kabul edilerek kanunlaştı.

***********

PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin verdiği önergelerden, paketin 3 sonucu olacağı görülüyor:
1
Müzakerelerin tarafları tanımlanmış olacak.
2
Müzakereler yasa dışı olmaktan çıkacak, yasal zemine oturacak
3
Yabancı kurum, kuruluş ve kişilerden oluşmuş üçüncü (sözde tarafsız, aslında yabancı devletlerin görevlisi) gözlemci heyet(ler) müzakerelere katılabilecek.

***********

Bu 3 sonucun yaratacağı sonuçlar şöyle:
1
PKK yasal taraf haline gelince, terör kapsamından çıkıyor. PKK'nın bundan sonra yapacağı eylemlere karşı alınacak olan her türlü önlem suç kapsamına giriyor. Örnek: Nasıl CHP'nin miting yapmasını önleyemezseniz, PKK'nın yapmasını da önleyemeyeceksiniz.
2
PKK'nın ileri süreceği siyasal taleplerin Hükümet tarafından kabul edilmesi suç olmaktan çıkıyor.
3
Devreye üçüncü taraf olarak yabancı devlet temsilcilerinin katılabilecek olmasının tehlikeli olduğu söylenince bazı CHP'liler "Korku ve paranoyadan kurtulmak gerekir" diyebiliyorlar.
Ancak unutuyorlar ki, Osmanlı döneminde borçların ödenmesini takip için kurulan basit bir "Mali Gözetim Komisyonu" önce "Rüsum-u Sitte" haline, sonra da "Düyun-u Umumiye"ye dönüşüvermişti.
İçişlerinize yabancıların burnunu sokmasına bir kere izin verdiniz mi, bunun nerede duracağını kontrol edemezsiniz.

Oslo ve diğer yerlerde AKP ile PKK arasında gizli olarak yapılan yasa dışı müzakerelerde yabancı bir ülkenin gözlemcileri vardı. Şimdi bu gözlemciler yasal hale gelmiş olan müzakerelere açıkça katılabilecekler.

***********


AKP, PKK, CHP, Cumhurbaşkanı Adayları Tayyip, Ekmel ve Demirtaş açılımı destekliyor.
"Desteklemiyorum" diyen MHP de, aday gösterdiği Ekmel Bey üzerinden açılıma eklemleniyor.

Ekmel Bey'in adaylığına oy vermeyen CHP Milletvekilleri, bölücü yasaya karşı çıkıyor. Bu da size bir şey anlatmıyorsa, geçmiş olsun.


***********
arşiv
PKK'yı meşrulaştırma kanun tasarısı Meclis'te

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder