19 Temmuz 2014 Cumartesi

500 bin (Yarım Milyon) Türkmen göç yollarında

Aydınlık, 18 Temmuz 2014

500 bin Türkmen göç yollarında

IŞİD saldırısından kaçarak Irak'ın kuzeyine, Barzani bölgesine sığınan Türkmen sayısı yarım milyonu aştı. Türkmenler üzerinde yoğun bir güneye sürülme baskısı var. Sincar'a girebilen Türkmenlerin liderlerinin ve onlara yardımcı olan Arap Muhtarın kapılarının önlerinde bomba patlatıldı. Sincar'a giremeyen Türkmenlerin kaldığı sözde kampı IŞİD havanla dövüyor. Onbinlerce Türkmen, Telafer'in 800 kilometre güneyindeki Necef'e doğru yola çıktılar. Kimi yaya, kimi arabasıyla. 50 bine yakın Türkmen Necef'e ulaştı veya çok yaklaştı. Şu anda 50 bin Türkmen de Sincar - Erbil - Kerkük - Bağdat - Kerbala - Necef karayolu üzerinde Necef'e doğru yürümeye devam ediyor.

Necef'e varabilenler ne yapacak? Nerede barınacaklar? Nasıl geçinecekler? Gidecek durumu olmayanlar Sincar çöllerinde IŞİD ateşi altında, Barzani bölgesinde dağda bayırda aç susuz ne yapacaklar?
Haydi 100 bini Necef'e ulaştı diyelim. Geri kalan 400 bini nereye gidecek? Küçücük Necef yarım milyon göçmeni kaldıramaz. 100 bini bile kaldıramaz. Orada da Kerbela çöllerinde perişan olacaklar.
Tayyip Türkmenlere "Barzani ile birlikte hareket edin" diyor. Peşmerge IŞİD'in Türkmenlere saldırısını seyrediyor, kaçanları şehirlerine almıyor. Güneye sürme baskısı yapıyor. Tayyip ile Barzani Türkmenlere karşı IŞİD ile birlikte davranıyor.

Gazeteler yazmıyor, televizyonlar göstermiyor

Gazze edebiyatı yapılıyor. Türkmenlerden söz eden yok. Halbuki IŞİD saldırılarında şehit edilen Türkmen milislerin, bombardımanda ölen Türkmen sivillerin, çöllerde susuzluk, pislik ve ilaçsızlıktan hastalanıp ölen Türkmen çocuk ve yaşlıların sayısı, İsrail'in öldürdüğü Gazzeli sayısından daha fazla. Sadece Sincar çöllerinde ölen çocuk sayısı 35. Ama millet kıyıda öldürülen 4 Gazzeli çocuk için ağlıyor. Onlara ağlasınlar da, Türkmen çocuklar çocuk değil mi? Ulusal Kanal bile Türkmenlerden çok Gazzeli edebiyatı yapıyor. "Siyasetin gündemi Filistin" diyor. Bizim kendi gündemimiz olmayacak mı?

Birleşmiş Milletler Türkmenlerin çağrısına yanıt vermedi

1991 yılında Birleşmiş Milletler (BM), ABD'nin girişimiyle, Kürtleri korumak için Irak içinde 36. paralelin kuzeyini "Güvenlikli Bölge" ilan etmişti.
Irak Türkmen Cephesi (ITC), bir ay kadar önce BM'ye başvurarak, IŞİD saldırılarına karşı kendileri için buna benzer bir güvenlikli bölgenin Telafer, Diyala veya Kerkük'te kurulmasını istedi.
Tayyip, Türkmenlerin Türkiye'ye sığınma isteğine yanıt vermemişti. BM de Tayyip taktiğini uyguladı. Türkmenlerin güvenlikli bölge isteğine yanıt vermedi.

Emirli'de Türkmen katliamı tehlikesi

Tuzhurmatu'ya bağlı Emirli Kasabası bir aydır IŞİD kuşatması altında. Nüfüsü tamamen Türkmenlerden oluşan Emirli 3 gündür bombalanıyor. Burada yaşayan Şii Türkmenler katliam tehdidi ile karşı karşıya.
IŞİD, Emirli'yi Tayyip'in verdiği bombalarla bombalıyor. IŞİD tüm gücüyle Emirli'ye yükleniyor.

Telafer, Tuzhurmatu, Tazehurmatu, Kerkük... Türkmen şehirleri ve buralara bağlı kasaba ve köylerin bazıları tamamen veya kısmen IŞİD işgali altında. IŞİD ile Türkmen milisler arasındaki çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Sivil Türkmenler bin küsür yıllık yurtlarını bırakarak göç etmeye devam ediyor.

Tayyip Suriye'de de vahşilerin yaptığı Türkmen katliamına seyirci kalmıştı

Suriye'de de Türkmenlere silah yardımı yapılmamıştı. Silah götürürken yakalanan TIR'lar için AKP İçişleri Bakanı Ala "Türkmenlere gidiyordu" demişti. Türkmenler, kendilerine yollanan hiç bir TIR veya yardım olmadığını açıklamışlardı.
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu: Bayır’da savunmasız Türkmenler öldürülüyor, AKP ve Başbakan seyrediyor

Aydınlık, 4 Ocak 2014

 Aydınlık, TIR'lardaki kasalardan birine yüklü olan top mermilerinin fotoğraflarına ulaştı.

Aydınlık, 21 Ocak 2014
Vahşiler Türkmenlere Tayyip'in verdiği bu
gibi silah ve cephaneyi kullanarak saldırıyor.

Aydınlık 23 OcaK 2014

Türkmen kardeşlerimizin katili Tayyip.
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder