23 Nisan 2014 Çarşamba

Türk Bayrağı Kadıköy’de, Apo posteri Taksim’de




Doğu Perinçek’in 21 Nisan günü Ulusal Kanal’da yaptığı 1 saat 37 dakikalık söyleşinin ilk 18 dakikasında 1 Mayıs hazırlıkları konuşuldu.

Sunucu Filiz Atıcı, Ulusal Kanal Haber Müdürü Ufuk Akkaya ve Aydınlık yazarı Mehmet Ali Güller’in sorularını Perinçek yanıtladı.

Perinçek:
Türk Bayrağı Kadıköy’de. İşçi sınıfı Kadıköy’de. İstiklal Marşı Kadıköy’de. İşçi Partisi Kadıköy’de. İşçi sınıfından kopuk 1 Mayıs olmaz.

Apo posteri Taksim’de. Bölücülük Taksim’de. Karanlık örgütler, başıbozuklar Taksim’de. PKK Taksim’de, PKK’nın kuyrukçuları Taksim’de.

Filiz Atıcı:
Taksim’de olacaklarını söyleyen DİSK ve KESK işçi sınıfını temsil etmiyor mu sizce? CHP de Taksim'de olacak.

Perinçek:
Burada etmiyor. DİSK’in işçi sınıfı içinde önemli bir kuvveti yok. 1 Mayıslarda DİSK’in olduğu yerlerde küçük başıbozuk guruplar var. DİSK’in tabanındaki işçiler yok. İşçiler Apo posterinin altında bulunmak istemiyor. Karanlık, başıbozuk, ne idüğü belirsiz örgütlerle 1 Mayıs yapmak istemiyor.

DİSK’i ve KESK’i uyarıyorum. Onları Apo posterlerinden, bölücü terör örgütlerinden ayrı, bağımsız bir tutum almaya davet ediyorum. Onları da Kadıköy’e davet ediyorum.

Bir vatan ve emek mücadelesi içindeyiz. Türkiye bir vatan bütünlüğü mücadelesi içinde. O mücadelede PKK ile, Apo posteri ile 1 Mayıs yapılabilir mi? BDP, PKK, Taksim’de olacaklarını ilan ediyorlar. Orası bir kışkırtma ve tertip alanı. Şimdi DİSK’e, KESK’e, CHP’ye soruyorum:  Orada Türk bayrağı açabilecekler mi?

Ufuk Akkaya:
 İşçi Partisi Taksim’e gitse, Apo posterini oradan kovsa...

Perinçek:
Türk bayrağı görünce azgın bir şekilde saldıran, emperyalist merkezlerden yönlendirilen guruplar var. Biz onları dövdüğümüz zaman 1 Mayıs’ta başarıya mı ulaşacağız? Bu hale mi getirelim?

Türk bayrağı ile gidelim, onlar bize saldırsın, biz onları etkisiz hale getirelim. Bu, başarı mı olur?

PKK ve BDP Taksim’de olacaklarını ilan ediyorlar. Onları da Türk bayrağının altına, Kadıköy’e çağırıyoruz. Onları da Türk bayrağına saldırmamaya davet ediyoruz. Zaten bir gün gelecek saldıramayacaklar. Türk bayrağına karşı savaşta kazanma şansları yok. Amerika Suriye’ye yenemedi. Türk bayrağını mı yenecek?

Vatan, emek ve Cumhuriyet mücadelesi birleşiyor, aynı cephede cereyan ediyor. Burada bazılarının sorunları var. KESK.  DİSK’in bazıları, hepsi değil, ve PKK.  Onların Türk bayrağı ile, Türk Milleti ile ilgili her şeyle sorunları var. Ve küresel merkezlerden yönlendirilen başıbozukları da yanlarına alıyorlar. Biz 1 Mayıs’ı onlarla kavga günü mü yapacağız?

Bir de, başıbozuk guruplarla 1 Mayıs kutlayacağız derseniz bunun başka sonuçları olur. 1977’de biz katılmayacağımızı açıkladık, diğer gurupları da katılmamaları için ikaz ettik. Ama katıldılar ve Türkiye solu 37 yıldır bu olayın sonuçlarının altından kalkmaya uğraşıyor.

Programın video kaydı:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder