14 Nisan 2014 Pazartesi

Türk Amerikan Dernekleri Perinçek'lere ödül verdi



Türk Amerikan Dernekleri Birliği ATAA, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i, Ermeni soykırımı iddialarına karşı kazandığı AİHM zaferi için ödül vermek üzere Amerika'ya davet etti.
Yurt dışına çıkma yasağı olan Perinçek'in yerine, 11 Nisan'da yapılan ödül törenine eşi Şule Perinçek katıldı.


Şule Perinçek
“Bu ödülü biraz utanarak almaya gidiyorum. Kendi ülkemdeki demokrasiden, kendi ülkemde yapılan siyaset adına utanarak gidiyorum. Ödülü Doğu Perinçek adına benim almam doğru değil. Doğu Perinçek'e bu ödül mavi gözüne, esmer tenine verilmiyor. Memleketi adına kazandığı başarıdan dolayı, Türk Milleti, Türk devleti adına alıyor. Ama yurt dışına çıkartamıyoruz.”

***********

ATAA'nın bu yıl Vaşington'da 10-12 Nisan günlerinde 34'üncüsü yapılan Türk-Amerikan Konferansı'na çok sayıda diplomat, siyasetçi, akademisyen ve ABD'de faaliyet gösteren çeşitli kuruluşların temsilcileri katıldı.

Ödül töreni 11 Nisan günü öğle oturumunu Şule Perinçek'in baş konumacı olarak açması ile başladı. Doğu Perinçek'in tören için hazırladığı konuşmayı Şule Perinçek okudu:

"Türk Amerikan Dernekleri Kurulumuzun bu yıl ki ödülünü AİHM’de kazanmış olduğumuz tarihsel başarı nedeniyle bize vermiş olması mücadele azmimizi güçlendirdi.
Bu başarı, başta KKTC Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş olmak üzere onbinlerce aydınımızın ve yurttaşımızın emeğiyle kazanılmıştır. Bu ödülü onlar adına almak eşsiz bir mutluluk kaynağıdır.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bu kararıyla Avrupa uygarlığının temelindeki hakikate bağlılık, hukukun üstünlüğü ve insanlık değerlerini canlandırmıştır.
Ermeni soykırımı suçlaması, Birinci Dünya Savaşı’nda milletimize bir psikolojik harekât teması olarak yöneltildi. Biz Türk Milleti vatanımızı savunduk ve emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını bu tür suçlamaları da göğüsleyerek kazandık. Bugün de aynı psikolojik harekât yine emperyalist merkezlerden Türkiyemizi bölme planı çerçevesi içinde yürütülmektedir."
Konuşmanın tamamı:

***********

Mehmet Perinçek'e de "Ermeni sorununu aydınlatmada yapmış olduğu katkılardan dolayı" ödül verildi.

***********


ABD’li Türkler için en önemli konunun Ermeni meselesi olduğunu söyleyen Lale İskarpatyoti, şöyle konuştu:

"Perinçek, soykırım yalanına karşı büyük cesaretle mücadele etti. AİHM kararı buradaki müdafaamızda çok faydalı oldu.

- Perinçek’in AİHM’de kazandığı bu davanın siz Amerika’daki Türklerin Ermeni lobisine karşı elinizi güçlendireceğine inanıyor musunuz?

-"Kesinlikle inanıyoruz. Çok önemli günler yaşıyoruz. ABD Dış İlişkiler Komitesi’nde Ermeni tasarısı geçti. Bu konuda bizler ciddi bir tepki veriyoruz. Bütün senatörlere ve kongre üyelerine yazdığımız mektuplarda Doğu Perinçek’in Avrupa’da kazanmış olduğu davayı gündeme getiriyoruz, ondan bahsediyoruz. Perinçek’in AİHM’den almış olduğu bu karar bizim için çok önemli bir savunma aracı oluyor."

Özellikle her Nisan ayında meclise bir tasarı gelir ve bizler hep bununla mücadele etmek zorunda kalırız. Bu uzun senelerdir uğraştığımız çok zor bir konu. Sayın Doğu Perinçek Avrupa’da bu konuda büyük bir cesaretle mücadele etti. Ve bunun sonucunda hakkında açılmış olan davada da büyük bir başarı gösterdi. AİHM’de haklı çıktı. Bu bizim için büyük önem taşımakta.

- Doğu Perinçek’in kazandığı bu dava sizin buradaki mücadelenize ve genel olarak bu konuda nasıl katkı sağlayacak?

"Biliyorsunuz İsviçre’de ‘Soykırım yoktur’ demek yasak. Bu davada da ifade özgürlüğüne vurgu yapılmış ve kişinin fikrini savunmasında özgür olduğu kabul edilmiş. Ayrıca AİHM bu konuda soykırım değerlendirmesi yapmanın da yerinde olmadığını söyledi. Yani bir soru işareti koydu. Bu bizim için çok önemli. Amerika’daki durum Avrupa’ya göre biraz farklı. Burada soykırım şeklinde Amerika çapında kabul görmüş değil. Bazı eyaletlerde kabul edilmiş. Ayrıca burada konuşma hakkımız da var. AİHM kararı ABD için bağlayıcı değil, ama mahkemenin söylediği şeyler çok önemli. Soykırım kesin değildir diyor, bu konuda soru işaretleri koyuyor, soykırım vardır kararını parlamentoların veremeyeceğini söylüyor. Bir Avrupa Mahkemesi’nin böyle bir karar vermesi bizim buradaki müdafaamızda çok faydalı oluyor."
***********
Beycan Özgürengin'in söyleşisinin tamamı:

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Lozan'da Doğu Perinçek ve Vural Savaş ile.

Soldan sağa Lozan Savaşçıları:
Mehmet Gül, MHP eski İstanbul Milletvekili
Vural Savaş, Yargıtay Onursal Başsavcısı
Doğu Perinçek, İP Genel Başkanı
Ertuğrul Kazancı, ADD Eski Başkanı
E. Korg. Yaşar Müjdeci, İP MKK Üyesi

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder