2 Nisan 2014 Çarşamba

IŞİD bahanesiyle PKK'ya alan açmak



El-Kaide bağlantılı IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) adlı terörist örgütün Suriye’deki elebaşları, Türkiye’yi tehdit ettiler: “Suriye’deki Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’ndeki Türk askerlerini 3 gün içinde geri çekin, Türk bayrağını da indirin, yoksa Türbe’yi yerle bir ederiz.”

Kemal Kılıçdaroğlu, Samanyolu Haber’e yaptığı açıklamada, Başbakan’ın provokasyon peşinde olduğunu, bazı karanlık kişileri kullanarak oluşturulacak kaos ortamında Türk Ordusu’nun Suriye’ye sokulmak isteneceği hakkında duyum aldıklarını söyledi. Bakınız: http://gundem.bugun.com.tr/turkiyeye-sok-tehdit-haberi/1027366

Bu açıklama üzerine, tehdidin devamı gelmedi. Bu durum, IŞİD’in bu tehdidi Tayyip Erdoğan ile bağlantılı olarak yaptığı şüphesini uyandırdı.

Aslında, bu tehdidi IŞİD yapmamıştı. Tehdidi yapan MİT’in Suriye’deki adamları idi. “IŞİD Türbemize saldırdı” bahanesi ile Türk Ordusu Suriye’ye sokulacak, IŞİD’in elinden alınacak olan bölgelerde PKK’ya alan açılacaktı.

PKK’nın Kuzey Suriye’de özerklik ilan ettiği 3 bölgenin arasında kalan IŞİD kontrolündeki bölgelerin de PKK kontrolü altına alınması Öcalan’ın isteği idi, ve Öcalan’ın bu konudaki sözlerinin ses kaydı internete düşmüştü. Bakınız: http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/36605-abdullah-ocalanin-yeni-ses-kayitlari-yayinlandi-sinirda-hukumet-kuracagiz.html

Bu şüphelerin doğru olduğu, internete düşen yeni bir ses kaydı ile anlaşıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu
MİT Müsteşarı Hakan Fidan
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu
Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler
oturmuşlar, Suriye ile savaş çıkarmak için nasıl bahane yaratabileceklerini konuşuyorlar.

Hakan Fidan diyor ki:
“Gerekirse Suriye’ye dört adam gönderirim, Türkiye’ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim. Süleyman Şah Türbesi’ne de saldırtırız.”

Ses kaydının bant çözümü için tıklayınız:

Kılıçdaroğlu’nun aldığı duyumun doğru olduğu böylece anlaşılmış oldu.
Dün “TSK Fatih Camisi’ni bombalayacak” diye yalan haberleri manşet attıranlar, sahte belge düzenletenler, meğer böyle kışkırtmaları kendileri düşünüyor ve kolluyormuş! İşte, asıl darbe buydu. Ülkeyi savaşa sokmak için tertip yapmak. Yabancı ülkeden tehdit gelmediği halde, kendi ülkesini bombalayarak savaş bahanesi üretmek. Bir ülkeye bundan daha kötü bir darbe yapılabilir mi?



Bu savaş çıkarma planlarının ABD menşeli olduğu da, bu bant kaydından anlaşılıyor. Müsteşar Sinirlioğlu, Genelkurmay’daki kriz toplantısında ABD’lilerin “Uçuşa Yasak Bölge” planı dağıttığını söylüyor. Sinirlioğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Güler’e şöyle soruyor: “Amerikalılar bu toplantıda “No Fly Zone” planları dağıtmışlar. Senin haberin var mı?”

Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen “Uçuşa Yasak Bölge”, 1991 yılında Irak’ın kuzeyi için uygulanan ve Barzanistan’ın kurulmasını sağlayan uygulamanın aynısı. Şimdi de Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye sınırı boyunca 900 km uzanarak Barzanistan’ı Akdeniz’e bağlayacak olan PKK diliyle Rojava (Batı Kürdistan), ABD diliyle Kürt Koridoru bu şekilde sağlanacak. Kürdistan’ı Türk Ordusu’na kurduracaklar.

Mehmet Ali Güller, 30 Mart 2014 günlü Aydınlık köşe yazısında planın ayrıntılarını yazdı. Özetleyerek veriyorum:

"--Suudi Arabistan, her türlü desteği vermekte olduğu El Nusra ve IŞİD örgütlerini terör örgütü ilan etti.
--Amerikalılar, TSK toplantısına “Uçuşa Yasak Bölge” planı ile katıldılar.
--New York Times, “El Kaide, Suriye’yi Batı’ya saldırı üssü yapacak” diye yazdı. (26 Mart 2014)
--Şam Yönetimi’nin kontrol ettiği Türkiye sınırındaki son bölge olan Keseb, AKP’nin desteğiyle muhaliflerin eline geçti."

Keseb’i koruyan Suriye uçağı bunun için düşürüldü. Türk tankları bunun için Keseb yönüne ateş açtı. Türk gemisi denizden bölgeyi bunun için bombaladı. İran’ın BM Büyükelçisi Rus TASS Ajansı’na bunları açıkladı.

Irak ile sınırımız kalmamıştı. Irak ile aramıza Barzanistan girmişti. Şimdi de Suriye ile sınırımız kalmadı. 15-20 km derinliğinde ve 900 km uzunluğundaki bu bölgenin bir kısmını PKK, diğer kısmını IŞİD kontrol ediyor.

Şimdi amaç, PKK ve IŞİD kontrolünde olan bu bölgeyi Esad güçlerinden korumak ve IŞİD’i buradan atarak Türkiye sınırını tamamen PKK kontrolüne vermek. IŞİD ve El Kaide bunun için terör örgütü ilan edildi Suudiler ve ABD tarafından...

Ergenekon, Balyoz tertipleri işte bunun için yapıldı. Türk Ordusu’nun Kürdistan kurulmasına karşı çıkmasına engel olmak, Kürdistan’ı Türk Ordusu’na kurdurtmak için.

Bu plan, AKP’nin iktidardan devrilmesi ile engellenebilir ancak. Sandıkta devrilemeyen AKP, Esad’ın zaferi ile, Suriye Ordusu’nun şeriatçı teröristleri ve PKK’yı süpürerek Türkiye sınırına dayanması ile devrilecektir.

********
arşiv:

Suriye uçağı PKK’ya özerklik desteği için düşürüldü   27 Mart 2014

Suriye uçağını düşürerek PKK’ya destek oldular    28 Mart 2014
********



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder