5 Nisan 2014 Cumartesi

İlk görev komutanlarımızı esaretten kurtarmak

Esir komutanlarımızın aileleri tarafından kurulmuş olan Vardiya Bizde Platformu, 80’inci Sessiz Çığlık eylemini Ankara Sakarya Caddesi’nde düzenledi.

İşçi Partisi Genel Sekreteri Dr. Serhan Bolluk konuşuyor

Eyleme katılanlar:

Eski Genelkurmay Başkanı E. Org. İlker Başbuğ
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı E. Hava Korg. Erdoğan Karakuş
İşçi Partisi Genel Sekreteri Dr. Serhan Bolluk
İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz
Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Canan Arıtman

Yapılan konuşmalar:

İşçi Partisi Genel Sekreteri Dr. Serhan Bolluk:

“Mustafa Kemal’in askerlerinin işi daha yeni başladı. Nasıl ki İlker Başbuğlarımızı, Doğu Perinçeklerimizi, Tuncay Özkanlarımızı o Silivri duvarını yıkıp çıkarttıysak; şimdi de Maltepe, Hasdal, Sincan, Mamak, Şirinyer ve diğer cezaevlerinde yatan vatansever komutanlarımızı çıkaracağız. İlk işimiz bu. En kısa zamanda çıkaracağız onları. O cezaevlerine kumpasçıları tıkacağız. Bu mücadelede en önde, nerede olmamız gerekiyorsa orada olacağız. Hep beraber bütün millet olarak meydanlardayız. Bakmayın yüzde 43’lere; isterse yüzde 60 olsun, hiç önemi yok. Asıl zorda olan onlardır.”

Eski Genelkurmay Başkanı E. Org. İlker Başbuğ:

“TSK’nın değerli personeline, silah arkadaşlarıma en büyük darbe bu davalar ile vuruldu. Bu hafta içinde Hasdal, Hadımköy, Sincan ve Mamak’ta bulunan Balyoz Davası’ndan tutuklu silah arkadaşlarımı ziyaret ettim. Hepsini dimdik ve dirençli gördüm. Bu 273 silah arkadaşım en yakın zamanda hürriyetlerine kavuşma beklentisi ve ümidi içerisindedirler. Bizim de temel hedefimiz bunu sağlamaktır. Yeter artık diyoruz. Bizler nefret duygusu taşımıyoruz ama bu süreç devam ederse ailelerin içerisinde yeşeren nefret ve kin duygusunu kimse önleyemez.”

CKD Genel Başkanı Canan Arıtman:
“En kısa zamanda 1 milyon Cumhuriyet kadını vatan savunması için sokaklara çıkacaktır. Cumhuriyet kadınlarının diğer yurtsever güçlerle oluşturacağı barikatı emperyalizm ve işbirlikçileri asla yıkamayacaktır.”

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı E. Hava Korg. Erdoğan Karakuş ise, yaptığı konuşmada, esas olarak, Ergenekon Davası’nda açıklanan korsan Gerekçeli Karar için tepkisini ifade etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder