1 Mart 2014 Cumartesi

Valiler TSK ile savaşıyor

Komutanlar özerklik uyarısı yaptı:

"Mülki amirler TSK'nın terörle mücadelesini engellemekle meşgul"

Şırnak Uludere'de yapımı süren güvenlik yolunu engellemek için PKK sık sık baskın yapıyor. Aydınlık'ın ulaştığı bilgiye göre, Tümen Komutanı, Validen operasyon için izin istedi. Vali izin vermeyince tartışma yaşandı. Komutan küfür edip kapıyı çarparak Valinin odasından çıktı.

Aydınlık, 27 Şubat 2014

Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan yaptığı açıklamada PKK ve BDP’ye “Her şeyi devletten beklemeyin. Siz gereğini yapın” açıklamasından sonra PKK ve BDP düğmeye bastı. BDP ve PKK yöneticileri sık sık 30 Mart seçimlerinden sonra bölgede “fiili özerklik” uygulamasına geçeceklerini dillendirmeye başladılar.

Aydınlık, 27 Şubat 2014
Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı da yapan emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, devletten maaş alan korucuların bir bölümünün aldıkları maaşın yarısını PKK’ya verir hale geldiğini bildirdi. 
Emekli Generaller İsmail Hakkı Pekin ve Haldun Solmaztürk, Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da fiili bir durum yaratıldığını, mülki amirlerin TSK'nın terörle mücadelesini engellemeye çalıştığını söyledi.
MİT’ten PKK’ya: Şikâyetçi olduğunuz vali var mı?
Norveç’in başkenti Oslo’da PKK ile görüşmeler yapılırken, o dönem Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olan MİT Müsteşarı Hakan Fidan, PKK yöneticilerinden, şikâyetçi oldukları mülki amirlerin isimlerini istemişti. Dönemin MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş, KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, daha sonra açılan KCK davasının 1 numaralı sanığı olan PKK yöneticisi Sabri Ok, Kongra-Gel Başkanı Zübeyir Aydar ile koordinatör ülke temsilcilerinin de katıldığı Oslo toplantısında Fidan, PKK’lılara şöyle diyordu:
“Bir noktaya kadar hani tolare edebiliyorsunuz; çünkü dediğim gibi alandaki valiler emniyet müdürleri bu noktada gerçekten çok değerli insanlar. Yani şu anda sizi bilmiyorum spesifik olarak isim vererek şikâyet edebileceğiniz şu adam düşmandır, bu adam şeydir.”
İşte bu yüzden, PKK tarafından AKP Hükümeti'ne şikayet edilip "Ergenekoncu" damgası yemek istemeyen Valiler, Komutanların operasyon taleplerini geri çeviriyor.
Hürriyet, 24 Şubat 2014
Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan yaptığı açıklamada PKK ve BDP’ye “Her şeyi devletten beklemeyin. Siz gereğini yapın” açıklamasından sonra PKK ve BDP düğmeye bastı. BDP ve PKK yöneticileri sık sık 30 Mart seçimlerinden sonra bölgede “fiili özerklik” uygulamasına geçeceklerini dillendirmeye başladılar. Özerkliği, ele geçirdikleri Belediyeler üzerinden kuracaklar.
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, özerklik aşamasına geldiklerini, yerel seçimlerden sonra belediyelerin öğrencilere Kürtçe ders vereceklerini kaydederek bu derslerden sertifika almayanların ilerde iş bulmada sıkıntı çekecekleri tehdidinde bile bulundu.
(Kimse kimseyi ve kendini kandırmasın, özerklik federasyondur, ayrılmanın ilk adımı)
Hürriyet, 13 Şubat 2014
Hemen arkasından, Öcalan, özerkliğe karşı çıkılması halinde kan akacağı, 500 bin kişinin öleceği tehdidini savurdu:
Hürriyet, 14 Şubat 2014
Doğu Perinçek, 27 Şubat 2014 günlü Aydınlık köşe yazısında şöyle diyor:
"Hürriyet gazetesi 24 Şubat Pazartesi günü PKK’nın resmi organı gibi çıktı.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Baharda özerklik inşa edeceğiz” diyor. İlan etmeyecekler imiş, “inşa” edeceklermiş. Yani ilandan da ilerde, inşa!
“İlan” laftır, palavra da olabilir. Ama “inşa” eylemdir!
Özerkliği yapacağız, kuracağız, uygulayacağız diyorlar.
***********
Doğu Perinçek, 18 Şubat 2014 günlü Aydınlık köşe yazısında özetle şöyle diyor:
AKP ve PKK açılımda ortak. Silahlı kalkışma tehditleri de aslında ortak. Aynı senaryoda görev yapıyorlar. "Öcalan'ın barış teklifine, yani özerkliğe karşı çıkılırsa 500 bin kişi daha ölür" tehdidini aslında birlikte yapıyorlar. Öcalan'ın taşeron yüzünü açığa çıkaran 1999 sorgu görüntülerini Aydınlık'ın, Ulusal Kanal'ın yayımlamasına da AKP ve PKK o yüzden birlikte cephe aldılar.
MHP'den Özcan Yeniçeri, CHP'den Bülent Tezcan dışında beyanat düzeyinde bile tavır alan yok. İşçi Partisi, işte bu koşullarda sorumluluk üstleniyor. Bu kalkışmayı, 500 bin insan öldürme planlarını bozmak, Apo gerçeğini bütün halkımıza, özellikle Kürt kökenli yurttaşlarımıza kavratmak için tam zamanında 1999 Öcalan sorgu görüntülerini açıklıyor.
Aydınlık, 18 Şubat 2014
**********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder