28 Mart 2014 Cuma

Suriye uçağını düşürerek PKK’ya destek oldular


İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek:

"ABD'nin amacı Türkiye'mizi Suriye, Irak ve İran ile cephe cepheye getirmektir. Bu durumda Güneydoğu bölgemizde kanlı Bölgesel Özerklik senaryosu sahnelenecektir"

"Kardeş Suriye uçağının düşürülmesi, bugün ABD güdümlü PKK bölücülüğüne yapılmış en büyük destektir.”
"Bölgemizde bölücülüğün sonu geldi. ABD, Suriye'yi bölemedi. Can dostumuz Suriye, Beşar Esat önderliğinde, ABD'nin, adına "Kürt Koridoru" denen hıyanet koridoru açma girişimini bozguna uğrattı.”

Aydınlık, 26 Mart 2014

Öcalan: “Sınırda hükümet kuracağız”                           ++++++++++++++++++++++++++++++
Ses kayıtları internete düştü. Öcalan, İmralı’da diğer mahkum H. Aydemir ile konuşuyor:
H. Aydemir:Başkanım kesinlikle o hattı yani hiçbir güç arada olmamalı kavuşturalı. Hatay Kırıkhan’a kadar kimse olmamalı kavuşturalı. Hatay Kırıkhan’a kadar arada kimse olmamalı.” Tercümesi: “Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırında PKK denetiminde olan 3 bölgenin arasında El-Kaide denetiminde olan bölgeler PKK denetimine alınmalı. PKK bölgeleri arasında başka güç olmamalı.”
Öcalan:Hepsini komple. Suriye tarafını öncelikle. Yapmamız gereken şey de Haseki’yi düşürmektir. Dicle’den itibaren Haseki’den de Halep’in kuzeyine kadar bir hat çekmemiz lazım orayı kurtarılmış bölge ilan etmek. Hatta yerel bir hükümet te kurulabilir. Esad hükümeti Lazkiye tarafında.” Tercümesi: “Türkiye-Suriye sınır hattını komple düşürmeli, Dicle’den Halep’in kuzeyine, Hatay’a kadar tüm sınır boyunca kurtarılmış bölge, hatta hükümet kurmalıyız. Türkiye tarafına sonra sıra gelecek.”
Bu konuşma, “Suriye uçağı PKK’ya özerklik desteği için düşürüldü” tespitini doğrulamaktadır. Bakınız: http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2014/03/yaklask-900-km.html
Diğer bir ses kaydında, Öcalan, AKP Anayasası’nın 40 maddesini kendisinin yazdığını, AKP ile ortak “Açılım Bildirisi” yazdığını, bu yapılanların mevcut kanunlara göre suç olduğunu, AKP’yi “Parlamento izni olmadan bu yaptıklarınız kanunsuzdur, vatana ihanetle yargılanırsınız, açılımı Meclis kararı ile yasal hale getirmeniz gerekir” diye uyardığını anlatıyor, “Tek cümlesini açıklarsam yer yerinden oynar” diyor. Ses kayıtlarının tamamı için bakınız: http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/36605-abdullah-ocalanin-yeni-ses-kayitlari-yayinlandi-sinirda-hukumet-kuracagiz.html

Aydınlık, 27 Mart 2014     

İsrail de açılıma katıldı                                                                              
+++++++++++++++++++
İmralı’da diğer mahkumlarla konuşan Öcalan, “İhanet Süreci” adlı twitter hesabında paylaşılan ses kaydında şöyle diyor:
“Çözüm sürecinde Erdoğan’ın yaptığı tüm işleri ben yürütüyorum.“Açılımın stratejisini ben oluşturdum, ben yürütüyorum. Zaten onun için benim önemim arttı. İsrail de buna katıldı. Bu da müthiş bir gelişmedir. Bahçeli de onun için kıyameti koparıyor. Bahçeli “Apo söylüyor Erdoğan yapıyor” diyor, Erdoğan’a “Açıkla” diyor. Ama açıklayamaz.”
“MİT’in gizli yöntemlerini... (birlikte uyguluyoruz). MİT ile hep açık şey yaptık. Tarihin en şeffaf proje... şeyini yürütüyoruz. Durum derinleşiyor ve ciddileşiyor. Çark edemez her halde.”
************
Suriye’nin kuzeyinde Barzanistan benzeri bir Rojava kurma planının ABD, AKP, PKK eliyle yürütüldüğü, İsrail’in bile bu planın uygulamasına destek verdiği inkar edilemeyecek şekilde açığa çıkmıştır.
İran, Irak’taki Maliki Hükümeti, ve Beşar Esad Yönetimi bu plana, yani Büyük Kürdistan kurma amaçlı Büyük Ortadoğu Projesi’ne karşı durmaktadırlar. AKP Hükümetinin bu üç ülkeye düşman bir tutum alması bu yüzdendir.
AKP Hükümeti yıkılarak kurulacak olan Milli Hükümet, öncelikle İran, Irak, Suriye ve Azerbaycan ile birlikte hareket ederek bölücülüğün kökünü kazıyacaktır.

************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder