26 Ocak 2014 Pazar

AKP, askeri tesisleri yağmaya açtı

Kaşif Kozinoğlu, Aydınlık'a yazdığı mektupta şöyle diyordu:


"BUNLAR ALLAHSIZ.
Bunlar bencil, bunlar kötüdür.
Balta girmemiş ormandan fırlayan vahşiler gibi saldırıyorlar."

Bakınız:

***********

Tayyip Erdoğan "İman, dilde kalmayıp kalbe indiğinde imandır." dedi
Ancak, bakıyoruz ki, iman kalbe inmiyor, para cebe iniyor.
Para için her yere saldırıyorlar. Şimdi sıra askeri tesislerde.

Aydınlık, 25 Ocak 2014

Genelkurmay Başkanlığı'na ait 234 tesis özelleştirmeye açılacak. AKP, bu konuda Meclis'e Kanun Hükmünde Kararname sevk etti. Bu tesisler satılacak, olmazsa kiraya verilecek.

Eğitim merkezi, askeri okul, askeri gazino, orduevi ve diğer sosyal tesisler kanun kapsamında. Emlakçiler, bu tesislere ve arazilerine paha biçilemeyeceğini söylüyorlar.

***********
Özelleştirme listesinde adı geçen askeri tesisler içinde en dikkat çekenlerden biri Antalya’daki Karpuzkaldıran Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı. Karpuzkaldıran, aynen Fenerbahçe, Harbiye ve Kalender Orduevi gibi yüksek rütbeli askerlerin ağırlandığı en ünlü tesislerden biri.
Tesisin tahmini ortalama fiyatını Antalya’nın ünlü emlak şirketlerinden Talip Yörükoğlu Emlak yetkilisi, Aydınlık’a Karpuzkaldıran için şu ifadeleri kullandı:
“O bölge için öyle imar planı, metrekare hesaplaması yapmaya gerek yok. O araziye paha biçmek mümkün değil. Antalya’nın en özel yerlerinden biri. Denize hakim, plajı olan bir yer. Ancak illa bir fiyat belirlemek gerekir derseniz, bizim elimizde olsa, en az 300 milyon Euro taban satış fiyatı belirleriz. Metrekaresi de bin 500 Euro’dan satılır.”

***********
Emlak uzmanları İstanbul Kalender Orduevi’nin de değerinin paha biçilemez olduğunu vurguluyor.
***********
Ankara’nın ünlü emlakçılarından Salim Taşçı’nın Aydınlık’a verdiği bilgilere göre, Ankara’daki bazı tesislerin ortalama taban fiyatları şöyle:
Ankara Merkez Orduevi -Taban 200 milyon Dolar: Ankara’nın Balgat bölgesinde Eskişehir Yolu’nun kenarında son derece büyük bir araziye sahip Merkez Orduevi, satılacak veya halka açılacak askeri tesisler listesinde yer alıyor. Salim Taşçı, Merkez Orduevi’nin satışı durumunda ortalama 200 milyon Dolar taban fiyatı belirlenebileceğini söyledi.
Ankara Sıhhiye Orduevi - Taban 80 milyon Dolar: Ankara’nın en merkezi yerlerinden Sıhhiye Meydanı’ndaki orduevi için tahmini olarak 80 milyon Dolar taban fiyat verilebileceği belirtiliyor.
Ankara Tandoğan Astsubay Orduevi - Taban 30 milyon Dolar: Satılacak listesinde Ankara Tandoğan Astsubay Orduevi de bulunuyor. Tandoğan Meydanı’ndaki Astsubay Orduevi ile ilgili Salim Taşçı’nın açıkladığı tahmini taban fiyat 30 milyon Dolar.
Ankara Etiler Astsubay Orduevi - Taban 35-40 milyon Dolar: Yenimahalle İlçesi sınırları içinde olan ve Tandoğan Meydanı’na çok yakın olan Ankara Etiler Astsubay Orduevi için tahmini belirlenen taban fiyat 35-40 milyon Dolar.
***********
Sıradakiler
Harbiye Orduevi
Özelleştirilmesi düşünülen diğer bazı askeri tesisler şöyle:
- İstanbul Harbiye Orduevi
- Fenerbahçe Orduevi
- Selimiye Astsubay Orduevi
- Adana Orduevi
- Ankara Gazi Orduevi
- Ankara Anıttepe Jandarma Sosyal Tesisleri
- Ankara Beytepe Jandarma Eğitim Sosyal Tesisleri
- Bursa Orduevi
- Edirne Orduevi
- Edirne Keşan Astsubay Orduevi
- Girne Orduevi
- İstanbul Heybeliada Şafak Özel Eğitim Merkezi
- İzmir Karşıyaka Askeri Kolak
- İzmir İnciraltı Yenikale Sosyal Tesisleri
- İzmir Yeni Foça Özel Eğitim Merkezi
***********
Bu tesisleri satın alacaklara uyarı:
Milli Hükümet, bu tesislere bedelsiz olarak el koyacaktır. Paranızı sokağa atmayın.
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder