2 Eylül 2013 Pazartesi

İzinsiz Türk Bayrağı asılamaz. Atatürklü Bayrak da yasak

24 Ağustos 2013 günü Didim İlçesi Akbük Beldesi Jandarma Karakolu'nun oğlunu evlendiren Mehmet Ali Özdemir'e imzalattırdığı Düğün İzin Belgesi:

(Belgeyi büyütmek için üzerine tıklayınız)

Baba Özdemir şöyle dedi:
"Bu sadece bize uygulanan bir şey değil. Hükümet politikası. Bu ülkede PKK bayrağı astırıyorlar ama oğlumuzun düğününde Türk Bayrağımızı asamadık. İnsanın kanına dokunuyor. Olay çıksın istemedik. Türk Bayrağı asmak tahrik unsuru oluyormuş. İçişleri bakanlığı'nın böyle bir genelgesi olduğunu söylediler."

Didim Kaymakamı Emiroğlu, nasıl kıvıracağını bilemedi, işte söylediği laf salatası:
"Ortada yanlış anlaşılma söz konusu. Daha önce bayrağın nerelere asılacağı belli idi. Vilayet önlerine asılır ama özel iş yerlerine asılmazdı. Daha önceden nerelere bayrak asılacağı yazardı, mevzuat değişince nerelere yasak olduğu açıklandı. Masa üstüne örtü olarak asmak, yere koymak gibi yasaklar var onun haricinde bayrak asılabiliyor. Karakolda bulunan evrak eski mevzuat döneminden kalmış olmalı ve dikkat edilmediği için evrak yenilenmemiş. Bunun dışında bir kötü düşüncenin olması mümkün değil"


İzmir Valisi de 30 Ağustos'ta Atatürklü Bayrak asılmasını yasakladı.
Başbakan Erdoğan, Gezi eylemlerine yanıt olarak düzenlediği Kazlıçeşme mitinginde Türk bayrağını göstererek “Bayrak Yasası’ndaki Türk bayrağının tanımı budur. Bunun dışındaki bayraklar, Bayrak Yasası’na uygun değildir. Bunları balkonlarınıza asmanızı istiyorum, bunları balkonlarınıza asarak birilerine en güzel cevabı vereceksiniz” demişti.

Zafer Bayramı öncesinde İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından kamu kuruluşlarına gönderilen yazıda şu uyarılar yer aldı: “Zafer Bayramı, 30 Ağustos 2013 Cuma günü saat 07.00’de başlayacak, saat 24.00’te sona erecektir. Resmi daire ve kuruluşlara ait binalar, meskenler, özel işyerleri, cadde ve sokaklar Türk Bayrağı Kanunu’nda yazılı niteliklere uygun bayraklarla süslenecek ve gece ışıklarla aydınlatılacaktır. Zafer Bayramı’nın 91. yıldönümü kutlama programıyla ilgili olarak görev verilen kamu kurum ve kuruluşları tarafından emrin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek şekilde gereğini, diğer kuruluşlar ve basınımızın bilgi edinmesini önemle rica ederim.”

Yasağı dinlemeyen İzmirliler, Atatürklü Bayrakları ev ve işyerlerine astılar.  

Aydınlık, 2 Eylül 2013

Törende Türk Bayrağı geçerken Savcı ayağa kalkmadı

Bergama'da düzenlenen 30 Ağustos töreninde Türk Bayrağı geçerken, Cumhuriyet Savcısı Hasan Yüksel, uyarılmasına rağmen, ayağa kalkmamakta direndi.
Yukarıdaki fotoğrafta görülen "oturan adam" işte bu adam.

AKP Hükümeti döneminde Türk Bayrağı ve Atatürk düşmanlığı tüm devlet kademelerini ahtapot gibi sarmıştır.

Eskiden birkaç çapulcu Atatürk büstlerini gizlice kırardı. Şimdi düşmanlık gösterileri devlet ve hükümet görevlileri tarafından alenen sergilenmektedir.

***********

1 yorum:

  1. SESİM OLUR MUSUNUZ?
    400 SAYFALIK AL BAYRAK GÖKTEN İNMEZ ŞİİR KİTABIMA DESTEK VERİR MİSİNİZ?
    400 SAYFALIK AL BAYRAK GÖKTEN İNMEZ ŞİİR KİTABIMI KÜLTÜR HİZMETİ OLARAK YAYINLAYACAK BELEDİYE BAŞKANLARINDAN, İŞ ADAMLARINDAN, YAYINEVLERİNDEN DESTEK BEKLEDİĞİMİ DUYURUR MUSUNUZ?

    3 TANESİ ÇIKAN 50 ŞİİR KİTABIM VARDIR. ŞİİR KİTAPLARIMI ÇIKARTMA MÜCADELESİ VERİYORUM.400 SAYFADAN OLUŞAN AL BAYRAK GÖKTEN İNMEZ ŞİİRLERİME DESTEK BEKLİYORUM.
    SAYGILARIMLA.

    HASAN SANCAK,400 SAYFALIK BAYRAK ŞİİRLERİNE DESTEK BEKLİYOR!
    https://www.papiroom.net/535648535054_hasan-sancak-400-sayfalik-bayrak-siirlerine-destek-bekliyor

    AŞAĞIDAKİ ANTOLOJİ İLİŞİMİNDE YÜZLERCE BAYRAK ŞİİRİM VARDIR.
    https://www.antoloji.com/bayrak-siirleri-hasan-sancak-400-sayfadir-destek-b-siiri/

    YanıtlaSil