17 Eylül 2013 Salı

Haluk Tarcan'ın Ön - Türk tarihi ile ilgili kitapları

Ön - Türk tarihi ve uygarlığı araştırmacısı, halkbilimci ve piyanist Haluk Tarcan'ın Ön - Türk tarihi ile ilgili yazdığı kitapları sunuyorum.

Kitapçılarda bulunmayan bu 4 cilt kitap sadece Haluk Tarcan'dan temin edilebilmektedir.


İletişim:
Telefon: 0212 - 356 30 11

Kitap 1:
Saymalıtaş - Evrensel Uygarlıkların Çatısı
İçeriği: Tekerleğin icadı, hayvanların evcilleştirilmesi, tekerlekli sabanla ziraat, ruhlar dünyası...
Atlantis, kayıp kıta Mu, mumyalar, piramitler, Ön-Türk kültürünün dünyaya yayılması, kuramsal Hint-Avrupa dillerinin terk edilmesi

Kitap 2:
Dünya Tarihini Değiştiren Ön-Türk Kültürü
İçeriği: Milyon yıl önce insanlığa ilk adımlar, Qara-Tau kültürü, yazının icadı...

Kitap 3:
Anadolu'nun Esas Sahipleri Ön-Türkler
İçeriği: Ön-Türklerin günümüzden 15 bin yıl önce Anadolu'ya ayak basmaları...

Kitap 4:
Kökenindeki Ön-Türk Kültürünü Bilmeyen Batı

***********

Not:
Kaynak Yayınları ve CAFT Editions tarafından yayımlanmış ve tükenmiş olan "Ön Türk Tarihi" ve "Ön Türk Uygarlığı" kitaplarının içerikleri yazarın yeni araştırmaları sonucu elde ettiği bilgilerle zenginleştirilerek Mayıs 2012'de 4 cilt olarak yeniden basılmıştır.

Töre Yayınları tarafından tahrif edilerek kaçak olarak basılan "Ön Türk Uygarlığı - Resmi tarihin Çöküşü" adlı kitabın satışı, mahkeme kararı ile yasaklanmıştır.

***********

Haluk Tarcan

Halit Halûk Tarcan, (1931- ) Türk Halkbilimci, bilimsel araştırmacı, yazar, müzikolog, piyanist.
Kabataş Erkek Lisesi nden sonra...Ön Türk kültürü, dili ve tarihi üzerine araştırmalar yapan halkbilimcidir. Fransa'da yaşamakta ve o zamanlar Sorbonne Üniversitesi'nin VI. seksiyonunda bulunan CNRS kısaltmasıyla da anılan Centre National de la Recherche Scientifique'te bilimsel araştırmacı olarak çalışmış ve 2005 yılında temelli olarak Türkiye'ye dönmüştür. Zamanın bölünmezliğini, geleneksel Anadolu Türk Halk Müziği'nin karakteristiği olan aksak tartılardan hareketle açıklamış olduğu 'toplam teorisi' ile 1962 yılında buraya 56 kişi arasında tek kişi olarak girmiştir. (http://www.cnrs.fr/)
Babası askerî hekim olduğundan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Urfa Askerî Hastanesi'ne yönetici olarak tayin edilmiştir. Halûk Tarcan bu sebeple aslen 1925 yılında Urfa'da doğmuştur, Selim Sırrı Tarcan'ın yeğeni, Mimar Öğr. Gör. Ercüment Rıza Tarcan ile Türkiye'nin ilk beyin cerrahı ve bestekâr Prof. Dr. Bülent Tarcan'ın kardeşidir.
Üçlü bir eğitimden geçmiştir. Piyano, Sanat Tarihi, Etno/Müzikoloji.
Müzik Eğitimi; İstanbul Belediye Konservatuarı piyano bölümünden Ferdi Statzer'in piyano öğrencisi olarak pekiyi derece ile mezundur. Roma ve Siena'da Guido Agosti ile Salzburg'ta Carlo Zecchi, Paris'te Jacques Février ile çalışmıştır.
Sanat Tarihi; İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü'nde, Türk -İslam Sanatı, Bizans Sanatı, Rönesans Sanatı ve Tanzimat Edebiyatı
***********
arşiv:
Haluk Tarcan yazdı: "Bir tek Doğu Perinçek" 17 Eylül 2013
***********

1 yorum: