19 Temmuz 2013 Cuma

Suriye'de özerk PKK bölgesi ilanı hazırlıkları

Beşar Esad, Türkiye - Suriye sınırının %75'inin şeriatçı teröristlerin kontrolüne, %25'inin de PKK kontrolüne geçtiğini açıklamıştı.
 
AKP Hükümeti'nin TSK'ya "Sınıra yaklaşan Suriye ordusuna ve askeri uçaklarına ateş et" talimatı vermesi üzerine kendilerine ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) diyen şeriatçı teröristler ve PKK, sınırın Suriye tarafını kontrol altına aldılar. Yani, Suriye'deki PKK devleti, AKP Hükümeti'nin ve Türk Ordusu'nun yardımı ile kuruluyor.
.
Geniş bilgi için bakınız:
Bu yumruk Amerika adına kalktı 

 
PKK şeflerinden Murat Karayılan, bu bölgede PKK'nın kontrol ettiği şehirlerde 19 Temmuz günü özerklik ilan edileceğini açıkladı.
16 Temmuz günü Ceylanpınar'ın karşısındaki Resulayn ilçesinde PKK'nın Suriye kolu PYD ile ÖSO'ya bağlı şeriatçı El-Nusra arasında uzun namlulu tüfekler kullanılan çatışmalar tüm gün devam etti. PYD, yani PKK, ilçenin büyük kısmını ele geçirdi.
 
Çatışma sırasında Ceylanpınar'a ulaşan mermiler bir gencin ölümüne, biri ağır 4 kişinin yaralanmasına neden oldu. Vatandaşlar hastaneye yürüdüler, Suriyeli teröristlerin hem bizi öldürmesine, hem de gelip bizim hastanemizde tedavi olmalarına karşı çıktılar. Sınıra yaklaşan yaralı Suriyeliler bu tepkiler üzerine geri döndüler.
 
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "Suriye topraklarından ateş açılan mevziye ateşle karşılık verildi" denildi. Ordumuzun ateş açmasına kızan PYD, roketatar saldırısı yaptı. 2 roket hudut karakolumuzun duvarına ve bahçesine isabet etti. Buna karşı ordumuz ne mi yaptı? Önce göstermelik ateş açıldı, "PYD mevzisi tahrip edilmiştir" açıklaması yapıldı. Sonra, askerlerimiz hudut kapı karakolundan zırhlı araçlarla alınarak "daha güvenli başka bir merkeze" taşındılar. Türkçesi: Kaçtılar. Komutan kaçarsa asker kaçmaz mı? Komutanlarımızın içinde olduğu helikoptere PKK ateş açmış ve isabet alan helikopter kaçmıştı. Bundan böyle, açılım ve çözüm süreci gereği PKK ateş açacak, biz kaçacağız.
 
Suriye'nin Haseki kentine bağlı Resulayn İlçesi'nde, Türkiye sınırına 100 metre uzaklıktaki 9 katlı makarna fabrikasının çatısındaki ÖSO bayrağı indirildi, yerine PYD (PKK) bayrağı çekildi.



 PKK, "Rojava Devrimi"ni kutluyor.
Kuzey Suriye'de kurulmak istenen Kürt devletinin olduğu bölgeye Rojava diyorlar. Diğer adı Batı Kürdistan. PKK, burada Barzani'nin etkin olmasını önlüyor. Rojava, PKK devleti olacak.
Kuzey Irak'ta fiilen kurulmuş olan ve bağımsızlık ilanı için fırsat kollanan Kürt devletinin olduğu bölgeye Hevler diyorlar. Diğer adı Güney Kürdistan. Barzani, burada PKK'nın etkin olmasını önlüyor. Buraya Barzanistan diyoruz. Barzanistan, AKP Hükümeti'nin en yakın müttefiki.
 
Barzanistan nasıl Türkiye'nin desteği ile kuruldu ise, şimdi de Rojava Türkiye'nin desteği ile kuruluyor.
İncirlik'te üslenen Amerikan Çekiç Güç, Saddam'ın Irak Ordusunu kuzeye göndermesini önleyerek Barzani'nin Kuzey Irak'ta hakimiyet kurmasını sağlamıştı. Meclisteki bütün partiler, ANAP, MHP, DSP vesaire çekiç Güç'ün görev süresini uzatarak Kürdistan kurulmasına yardımcı olmuşlardı. Suriye'de aynı plan uygulanıyor. Esad'ın Suriye Ordusu'nu kuzeye göndermesi engellenerek PKK'nın Kuzey Suriye'de hakimiyet kurması sağlanıyor.
Amerika şimdi AKP Hükümeti'ne "Ben Irak'ta nasıl Kürdistan kurdum ise sen de şimdi Suriye'de Kürdistan kur bakalım" dedi. Tayyip Bey'i bu amaçla BOP Eşbaşkanı ilan etti. Irak'ta işi ABD yapmıştı. Suriye'de ise AKP taşeron olarak işi yüklendi.
 
Suriye'deki PKK devleti, PKK'nın askeri bir zafer kazanması sureti ile kurulmuyor. ABD, AB, Körfez Ülkeleri ve Türkiye tarafından desteklenen teröristlerin Suriye Ordusu'nu meşgul etmesi ve Türk Ordusu'nun Suriye Ordusu'nu kuzeye yaklaştırmaması sayesinde fırsattan istifade boşluktan yararlanarak kuruluyor. Karauılan, 17 Temmuz'da ANF'ye verdiği demeçte bu durumu şöyle itiraf ediyor:
 
"Ortadoğu'da ve Suriye'de yaşanan gelişmeler bölge halklarına bazı imkanlar yaratıyor ve halkımız bu imkanlardan istifade ediyor.
 
Yani, Suriye'ye dış müdahale olmasaydı, iç savaş kışkırtılmasaydı, Türkiye Suriye Ordusu'nun kuzeye gelmesine engel olmasaydı, Suriye'de bir PKK özerk bölgesi kurulamazdı.
"Esad gitsin" demek, Kürt devleti kurulsun demektir. Amerika'nın Irak'a saldırmasındaki esas amaç Barzani devletçiğinin kurulması idi. Suriye saldırısının amacı da PKK devletçiği kurmaktır.
BOP'un esas amacına, merkezi Diyarbakır olan Büyük Kürdistan kurma amacına bir adım daha yaklaşmışlardır.

                             Haritada Ra's al Ayn olarak yazılmış olan yer Resulayn

Geçmişte Meclisteki partiler Çekiç Güç'ün görev süresini nasıl uzatmışlardı, bir yandan Barzani Devleti'nin kurulmasına yardım ederken diğer yandan milliyetçi, solcu, Atatürkçü olduklarını nasıl iddia edebilmişlerdi, ibretle hatırlayalım:
 
1
Ecevit TBMM Genel kurulu'nda kendi adına konuşuyor.
Tarih: 27 Haziran 1995..  Tansu Çiller'in hükümette olduğu dönem. Ecevit muhalefette.
Konu: "Çekiç Güç" için oylama
Ecevit, çok doğru tesbitler yaparak Çekiç Güç'e şöyle karşı çıkıyor: (MHP de alkışlıyor)
"Çekiç Güç'e verilen işlevle, Kuzey Irak'ta ve Türkiye'de huzur sağlanacaktı.......ancak Güneydoğu Anadolu'da -o da sınırlı ölçüde- eylem yapabilen PKK, bu düzenlemeyle birlikte, Kuzey Irak'a yerleşebilmiştir.
Müttefiklerince oyuna getirilen Türkiye, .....huzur sağlama düzenlemesiyle güya, Irak'ın  bölünmesine yol açılmayacaktı. Oysa, Irak fiilen bölündüğü gibi, Türkiye de bölünme baskısı altına girmiştir; hem de yalnız PKK'dan değil, müttefiklerinden de gelen bölünme baskısıyla karşı karşıyadır.
"Huzur sağlama düzenlemesiyle,güya, Kuzey Irak'ta bir Kürdistan Devleti kurulması amaçlanmıyordu; fakat kendi güdümlerinde böyle bir devlet oluşturmak için, başta ABD olmak üzere, bazı müttefikler, ellerinden gelen her çabayı göstermiş ve göstermektedirler. Üstelik, Türkiye'yi de bu tertibe alet etmişlerdir. Saddam yönetiminin Kuzey Irak Kürtleriyle uzlaşması ve sınırlı da olsa bir demokratikleşme planı üzerinde anlaşması ise, ABD'nce engellenmiştir.
"Türkiye'yi yönetenler, 'Körfez bunalımı sürecinde bir kez yanlış otoyola girmiş bulunduk, artık geri dönemeyiz' der gibi bir davranış içindeler. Oysa yanlış otoyoldan geri dönüş kolay olmasa bile imkansız değildir. Yanılgıya kapılıp yanlış yola girmek mazur görülebilse bile, yanlışlığın farkına varıldıktan sonra o yolda direnmenin mazereti yoktur. (DSP ve MHP sıralarından alkışlar). Türkiye, yanlışlıklarda direnmeye de, müttefiklerinin kurbanı olmaya da, müttefiklerinin hatırı için intihar etmeye de mecbur değildir." (DSP ve MHP sıralarından alkışlar).
 
2
Abdülhalik Mehmet Çay (MHP Milletvekili, Devlet Bakanı) TBMM'de Hükümet adına konuşuyor.
4 yıl önce Ecevit'in Çekiç Güç karşıtı konuşmasını alkışlayan MHP, şimdi Çekiç Güç'ü savunuyor. DSP de alkışlıyor.
Üçlü Koalisyon dönemi, tarih : 9 Haziran 1999
"....harekatın devamı, dış politikamız dengeleri açısından önem taşımaktadır. Harekat, ülkemize, Irak konusunda ve bölgede olumlu, yapıcı ve etkin bir rol oynama imkanı vermektedir.
...Harekata katılan ülkeler, PKK'nın eli kanlı bir terör örgütü olduğu hususunda bizimle aynı görüşü paylaşmaktadırlar....
...ABD,...Öcalan'ın....Türkiye'ye getirilmesi ve adalet önüne çıkarılması sürecini çok olumlu bir tavırla izlemiştir.
"..ABD tarafı bize, görüşlerimizi anladığını, Irak'a ilişkin tüm uygulamalarda Türkiye'ye karşı şeffaf davranılacağını, itirazımızı celbedecek adımlar atılmayacağını taahhüt etmiştir.
"Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, Kuzeyden Keşif Harekatı'nın görev süresinin uzatılması yolunda yetki verilmesini talep eden tezkerenin kabulünü..." (DSP ve MHP sıralarından alkışlar).
Halbuki ABD Öcalan'ı yağla balla besleme sözü alarak teslim etmiş yani canını kurtarmıştı, adil yargılama konusunda açıklamalar yaparak da Türkiye'yi zan altında bırakmış ve baskı yapmıştı... Sayın Çay bunların üstünü kapatıyor. 
 
3
MHP Grubu adına Şevket Bülent Yahnici konuşuyor 9 haziran 1999
MHP açıkça Irak'ın bölünmüşlüğünü kabul ediyor, Kürt devleti kuran Çekiç Güç için oy istiyor!!
"Şimdi arkadaşlar, hepimiz ellerimizi vicdanımıza koyalım ve düşünelim,.....Irak'ın bugün toprak bütünlüğünün mevcut olduğu söylenebilir mi? Böyle bir şey yok. Irak fiilen bölünmüş bir devlettir. Irak diye bir devlet yoktur dünyada.
"36. paralelin kuzeyini haritada Irak devletinden hariç görmek ve tutmak gerekmektedir....Kuzey Irak'ta ayrı bayraklar dalgalanmaktadır. Türkiye'deki politikacılar, artık Irak konusunda bir gerçeği kabul edelim..
"O zaman, Irak'ın toprak bütünlüğü, Irak'ın siyasi birliğini korumak filan gibi çok ütopik kalan ve bana göre de artık komik hale gelen sözlerden vazgeçmemiz gerektiği inancındayım." (DSP ve MHP sıralarından alkışlar).
 
4
Bahçeli'nin talimatı üzerine MHP milletvekilleri, DSPve ANAP milletvekilleri ile birlikte, Kürt Devleti kurması için Çekiç Güç'ün görev süresini uzatıyorlar 9 Haziran 1999
26 Aralık 1999   bir daha
28 Haziran 2000 bir daha
17 Aralık 2000 bir daha
27 Haziran 2001 bir daha
25 Aralık 2001 bir daha
18 Haziran 2002 bir daha
Evet, tam 7 defa ABD'ye Kürt Devleti kurması için izin veriyor MHP + DSP + ANAP milletvekilleri..
 
5
17 Aralık 2000 MHP Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu TBMM'de konuşuyor:
Bakın Çakmakoğlu milletimizi nasıl aldatıyor, Çekiç Güç için nasıl oy istiyor, 5 sene önce söylediklerinin tam aksini nasıl çekinmeden söylüyor:
"Kuzeyden Keşif Harekatı'nın tabi olduğu ilkelerin başında Irak'ın siyasi birlik ve toprak bütünlüğünün muhafazasının yer aldığının, tekrar tekrar altını çizmek istiyorum.
"Harekata katılan ülkeler, PKK'nın kanlı bir terör örgütü olduğu hususunda, bizimle aynı görüşü paylaşmaktadırlar.....Bu şekilde harekata katılan ülkelerin, özellikle ABD'nin, uluslararası alanda ülkemizden yana, açık ve kuvvetli tavır aldıkları da, bu sebebe dayalı olarak görülmektedir.
MHP'li bakan, PKK'yı eğiten ve besleyen ABD ordusu sanki PKK ile mücadele ediyormuş gibi göstermektedir.
 
6
Üçlü koalisyon döneminde, Çekiç Güç koruması altında, ABD Kongresi'nin kabul ettiği "Kuzey Irak'a parasal yardımlar"la bölgede Kürt idari yapısı oluşturuluyor, CIA kontrolündeki NGO lar Türkiye üzerinden Kuzey Irak'a serbestçe girip Kürtleri örgütlüyor, peşmergeler düzenli birliklere dönüşüyor, meclisi, hükümeti, polisi olan bir devlet yapılanmasına gidiliyor, Türkiye sınırının karşısına "Kürdistan'a Hoş Geldiniz" tabelası asılıyor, bölgeye girenlerin pasaportlarına "Kürdistan" damgası basılıyor, bunlardan çok hoşlanan MHP + DSP + ANAP ortaklığı tam 7 defa bu işlerin daha güvenli yürütülmesi için Çekiç Güç'e EVET oyu veriyor.
Şimdi de bazı arkadaşlarımız MHP, DSP ve CHP milliyetçidir diyorlar. Bu kadar mı balık hafızalı bir millet olduk??
 
7
AKP hükümeti döneminde MHP muhalefete geçti ya, bakın neler diyor Sayın Bahçeli:
Tarih 27 Şubat 2003
Bahçeli basın açıklaması yapıyor: "Türkiye'nin milli varlığını, güvenliğini ve geleceğini doğrudan ilgilendiren Kuzey Irak'taki 'Kukla Devlet girişimleri' konusunda hangi tedbirler alınmıştır? Yoksa oldu bittiye razı mı olunmuştur??"
Güler misiniz, ağlar mısınız. 4 sene boyunca Kukla Devleti kurması için Çekiç Güç'e oy veren ben miydim??
 
6 yılda 3 defa fikir değiştiren, Çekiç Güç konusunda hem de taban tabana zıt politikalar benimseyen bu partilere bir daha güvenmek için nesnel bir neden var mıdır?
Ancak haklarını yememek lazım, bir hususta fikirleri hiç değişmiyor: AB'nin azat kabul etmez kölesi olmak.
Bunu da solculukla veya milliyetçilikle nasıl bağdaştırıyorlar, nasıl göz boyuyorlar, takdir etmemek olmaz.
 
Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Tayyip Beyler Esad'a diktatör diyerek bugün aynı görevi Suriye için sürdürüyorlar. BDP'yi söylemeye gerek yok. Meclis'e yurtsever bir parti giremeyecek mi?

 ***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder