31 Temmuz 2013 Çarşamba

Somali saldırısının anlamı

El- Kaide, Türkiye'ye üçüncü kez saldırdı.
 
İlk saldırı 2003 yılında İstanbul'da yapıldı. Sinagog, banka ve İngiliz Elçiliği saldırılarında 70'den fazla insan öldü. El Kaide, Türkiye'de ne kadar güçlü olduğunu göstermek istemişti.
 
İkinci saldırı bu sene Reyhanlı'ya yapıldı. Teröristlerin uygunsuz davranışlarına karşı çıkan Reyhanlı halkına gözdağı verme amaçlı idi.
 
Üçüncü saldırı Somali'deki Türk Büyükelçiliği'ne yapıldı. Bir polisimiz şehit oldu, 4 polisimiz yaralandı. Bu saldırının biri açıklanan, biri açıklanmayan 2 nedeni var.
 
Saldırıyı üstlenen El-Kaide'ye bağlı El-Şebap örgütü, twitter adresinden, Türkiye'yi "Mürtet rejime destek veren ve şeriat düzenini yok etmeye çalışan ülkelerden biri" olmakla suçladı.
 
Bilindiği gibi, sosyalist ve bağımsızlıkçı eğilimli Siad Barre Hükümeti'ni 1991 yılında iç savaş çıkararak deviren ABD destekli demokratik (!) darbeci yeni hükümete destek için sözde BM Barış Gücü Somali'yi bir nevi işgal etmiş, Türkiye de 1993 - 94 yıllarında Barış Gücü'nün komutanlığını yapmıştı. El-Kaide, sosyalist eğilimli hükümetin yıkılarak ABD işbirlikçisi rejimin kurulmasını yeterli bulmuyor, kendi istediği şeriat rejimini uygulayabilmek için iktidara gelmek istiyor. Başına ikinci bir Taliban belası almak istemeyen ABD ise, sosyalist hükümete karşı iç savaşta birlikte çalıştığı El-Kaide'yi hükümet mevzilerinden uzak tutmak istiyor. ABD'yi ikaz etmek isteyen El-Kaide, uyarı saldırısını ABD'nin taşeronu olarak gördüğü Türkiye'ye yapıyor. Çünkü AKP Hükümeti, Amerikancı Somali hükümeti'ne karşı savaşan El-Kaide'ye yardım yapmıyor, daha doğrusu yapamıyor, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olarak, ABD çıkarları aleyhine davranması mümkün değil. Saldırının açıklanan nedeni bu.
 
Açıklanmayan neden ise, Rojava (Kuzey Suriye, yani Batı Kürdistan) ile ilgili.
El- Kaide'ye bağlı El-Nusra örgütü ile PKK'nın Suriye kolu PYD arasında Kuzey Suriye'nin kontrolü konusundaki anlaşmazlık nedeni ile çatışma patlak verdi.
Öcalan, MİT aracılığı ile PYD'ye gönderdiği mektupta, Rojava'da özerklik ilan edilmesini istiyordu. İç savaş nedeni ile Suriye Ordusu'nun güneye çekilmek zorunda kalması sonucunda Kuzey Suriye'de otorite boşluğu meydana gelmişti. Burada bir Kürt özerk bölgesinin kurulması ABD'nin ve PKK'nin birinci önceliği haline gelmişti. Irak'ın kuzeyinde kurulmuş olan Barzani devletçiği, Kuzey Suriye üzerinden Akdeniz'e ulaşacaktı. Bunun için PKK Türkiye'deki teröre bir ara vermeli, kuvvetlerini Suriye'ye göndermeli idi. Bu amaçla AKP Hükümeti ile PKK arasında sözde "Türkiye'den çekilme" anlaşması yapıldı. Türkiye'deki Suriye kökenli PKK'lilerin sorunsuz bir şekilde Kuzey Suriye'ye kaydırılması bu suretle gerçekleşti. Tayyip Bey: "Suriye'li PKK'lıların bir kısmı Türkiye'den çekildi. Suriye'deki olaylar sebebiyle PKK'lıların çekildiğini biliyoruz." diyerek müjdeyi verdi. Bakınız:  http://www.haber7.com/dis-politika/haber/1012566-erdogan-suriyeli-pkklilarin-bir-kismi-turkiyeden-cekildi .
 
El- Kaide, kendisine karşı konumlanan ayrılıkçı Kürt güçlerine yapılan bu desteği hiç hoş karşılamadı. Tayyip Bey'in kendilerine Türkiye'nin kapılarını açmış olduğunu, onun sayesinde Suriye'de kafa kesip kalp ve ciğer yiyerek insanları canlı canlı yüksek binalardan aşağı atabildiklerini, kaçakçılık  ve soygunculuk yapabildiklerini, Türkiye'de serbestçe bomba imalathaneleri kurup silahlarıyla etrafta dolaşabildiklerini, yerli halka baskı uygulayabildiklerini unutup bir anda Tayyip Bey'e gizli gizli diş bilemeye başlamışlardı.
 

El-Kaide'yi kızdıran başka bir olgu daha vardı: ABD - AKP cephesi yani BOP Başkanlığı ve Eşbaşkanlığı, muhalefetin istediği ağır ve son model (sofistike) silahları da vermiyordu. 

Stephen Larrabee - Şafak Terzi

Aydınlık'tan Şafak Terzi'ni sorularını yanıtlayan CFR Üyesi ve CIA'nın kıdemli analisti, 2013 Mayıs ayında Obama'nın Tayyip Bey onuruna Beyaz Saray'da vermiş olduğu çalışma yemeğine de katılmış olan Stephen Larrabee, konuyu şöyle anlatıyor:
"Suriye konusunu etkileyen mesele, ABD yönetiminin gönderilecek silahlarla ilgili korkularıdır. ABD, isyancılara daha fazla sofistike silah gönderirse, El-Kaide benzeri örgütlerin eline geçmesinden ve sonuçta ABD'ye karşı kullanılmasından çekiniyor."
(Aydınlık, 27 - 28 Temmuz 2013)

Salih Müslim

PKK'nin Kuzey Suriye'de özerk bölge kurması işinde eşgüdüm sağlamak için AKP Hükümeti'nin çağrısı ile Türkiye'ye gelen PYD Eşbaşkanı Salih Müslim,  bu konuda şunları söyledi:
"Türkiye, Suriye'deki Kürtlerin çatıştıkları El-Nusra'ya yardım iddialarını kabul etmedi."


Rafet Ballı, 30 Temmuz 2013 günlü Aydınlık'taki yazısında, olayı şöyle özetledi:
"Suriye'de, hemen sınırımızın bir adım ötesinde iki örgüt birbiriyle savaşıyor: PKK'nin Suriye kolu PYD ile El-Kaide'nin Suriye kolu El-Nusra Cephesi.
Türkiye önce El-Nusra'yı destekledi. ABD araya girince PYD'ye çevirdi desteğini. PYD lileri Salih Müslim'i Türkiye'ye davet etti resmen. Suriye'nin kuzeyinde PKK hükümeti kurulmasını bile kabul etti AKP.
Sonuç:
El-Kaide, Reyhanlı'dan sonra Türkiye'yi Somali üzerinden uyardı. Yeni Reyhanlılar, yeni Mogadişular gündemde. Bütün belirtiler öyle gösteriyor."
 
ABD'nin Rojava sendromları
++++++++++++++++++++++++
Bilindiği gibi, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin en büyük amacı Büyük Kürdistan kurmak. Bu amaçla Türkiye, İran, Irak ve Suriye'den parça koparmak.
Ancak, şu anda güncel olan Suriye'den parça koparma olayında 2 zorluk var. 2 sendrom. Biri Maliki Sendromu, diğeri Taliban Sendromu.
 
Maliki Sendromu
++++++++++++++
Irak'a yapılan saldırının görünür amacı Saddam'ı devirip demokrasi getirmekti. Ama esas amaç, Irak'ı parçalayıp kuzeyinde bir Kürt devleti kurmaktı. Görünürde ABD bu amacına ulaştı. Barzani kuzeyde bir devlet için gerekli alt yapıyı kurdu.
Gelgelelim, ABD, Irak'ın başına Irak'ın bölünmesini, Barzanistan'ın bağımsızlık ilan etmesini kabul edecek demokratik (!) bir hükümet getiremedi. Maliki Hükümeti, "Irak'ı böldürmem" diye tutturdu ve Maliki, ABD'nin başına bela oldu bu yüzden.
ABD, aynı şeyin Suriye'de başına gelmesinden korkuyor. Ya Esad devrilir de, yerine geçecek olan ÖSO Hükümeti, Allah korusun, Maliki misali, "Suriye'yi böldürmem" diye tutturursa? İşte bu Maliki Sendromu yüzünden, ABD, Esad'ın devrilmesi için gereken ağır ve sofistike silahları muhalefete vermekten kaçınıyor. Irak tipi bir müdahaleden de bu yüzden uzak durdu. İran, Rusya, Çin ve diğer ülkelerden gelen baskılar esas olarak müdahaleye engel oldu ise de, ABD bu baskıları bir bahane olarak kullandı. Doğrudan  müdahale yerine muhalefeti desteklemeye devam etti.
Ancak, ABD'nin muhalefete yaptığı silah yardımı muhalefetin Esad'ı yıkmasına yetecek kalite ve miktarda olmadı. Çünkü, Esad ve muhalefet arasındaki savaşın mümkün olduğu kadar uzun sürmesi ve her iki tarafın da aşırı derecede yıpranması gerekiyordu. 
Bu sayede, PKK'nın Kuzey Suriye'ye iyice yerleşmesi ve bir devlet kurmak için gereken yapıları adım adım kurabilmesi mümkün olacak ve gerek Esad, gerekse muhalefet Rojava'da kurulan PKK devletine müdahale edemeyecek kadar yıpranmış, güçten düşmüş olacaklardı.
ABD, Maliki Sendromu'nu bu şekilde aşmayı planlıyordu: Esad ve muhalefet birbirini yer ve güçten düşerken PKK devleti kurulacak, Barzani devleti de bu PKK devleti (diğer adıyla Kürt Koridoru) sayesinde Akdeniz'e açılabilecekti.
 
Taliban Sendromu
++++++++++++++++
ABD'nin muhalefete sofistike silah vermekteki isteksizliğinin bir nedeni de, Taliban Sendromu. Afganistan'da Sovyet işgaline karşı savaşta desteklediği Taliban, hiç umulmadık bir zamanda ABD'ye karşı tavır almıştı. ABD, yarattığı canavarın saldırısına uğrayan Doktor Frankenştayn'ın kaderini paylaşıyordu. NATO ile birlikte Afganistan'a saldıran ABD, yıllardır Taliban'ı yenememiş, milyarlarca dolar çöpe gitmişti. El-Kaide de ABD'nin yarattığı bir canavardı. El-Kaide her ne kadar bugüne kadar ABD ile uyumlu çalışmış olsa da (Pakistan, Libya, Yemen gibi) serseri mayın gibiydi. Her an herhangi bir ülkede ikinci bir Taliban haline gelip başa bela olabilirdi.
Ve, işte korktuğu başına gelmişti. Suriye'de El-Nusra, PKK'ya karşı tavır almıştı. Al başına bela ki ne bela. El-Nusra Büyük Ortadoğu Projesi'ne taş koymaya başlamıştı. Tayyip Bey bu yüzden şeriatçı kardeşlerine değil, BOP Eşbaşkanı olması dolayısıyla zorunlu olarak PKK'ye yardımcı olmak konumuna girmişti. Ve canavar, bu yüzden ülkemizi ısırmaya başlamıştı.
***********

22 yorum:

  1. Arkasında gazete ya da tv yok tek silahı internet!

    İKİ BÜYÜK BELEDİYENİN KABUSU OLDU ...!

    http://www.internethaber.com/bu-avukat-iki-belediyenin-kabusu-oldu-597605h.htm

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Ayyuka çıkan belgelerin bile YÜZÜ KIZARIYOR...

    İSTİFA ET BAŞKAN !

    “ 1 KATRİLYON LİRA ” değerinde yolsuzluk mu var ?

    Sayıştay ‘dan neden kaçıyor belediye, birileri yolsuzluk mu yapmış?


    http://dusunhaber.com/adliyede-bilirkisi-skandali.html

    YanıtlaSil
  4. Ayyuka çıkan belgelerin bile YÜZÜ KIZARIYOR...

    İSTİFA ET BAŞKAN !
    “ 1 KATRİLYON LİRA ” değerinde yolsuzluk mu var ?
    Sayıştay ‘dan neden kaçıyor belediye, birileri yolsuzluk mu yapmış?
    Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay' ın denetim ve teftişe alerjisi mi bulunmaktadır, denetimi, teftişi, denetlemeyi sevmemektedir !
    Yetimin hakkının korunması edebiyatı yapanlar hak, hukuk tanımaz bir anlayışla hareket etmektedir.
    Skandal gelişmelerden haberdar (!) olup-olmadığını merak ediyorum. Haberi yoksa felaket, haberi var ve “Orada neler oluyor?” demiyorsa daha da büyük felaket…
    Eninde sonunda hakkınızdaki tüm yolsuzluk iddialarıyla ilgili hesap vereceksiniz.

    Bunların hepsinin hesabı ilgililerden sorulacaktır. Bundan kurtulmanız mümkün değildir.

    HABER için :
    http://dusunhaber.com/iki-baskana-tazminat-davasi.html

    YanıtlaSil
  5. "Hodri Meydan! Yolsuzluk yok, diyebilir misiniz?"
    Ayyuka çıkan belgelerin bile YÜZÜ KIZARIYOR...

    Başkan Cahit Altunay tüm bunları gördüğü, bildiği halde :
    Mülkiye Müfettişi ve Sayıştay Denetçisi davet edip, sorumlular hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunması gerekirken,
    haksız ve hukuksuz yere, bu sahte ve gerçeğe aykırı belgelerle ……
    HABER için :
    http://dusunhaber.com/iki-baskana-tazminat-davasi.html

    YanıtlaSil
  6. ARAZİ MAFYASI İŞ BAŞINDA !

    http://www.sivilhaber.com/belediyeler/suc-var-suclu-yok.htm






    BUNLARI HALKA ANLATMAK LAZIM
    “Sahtecilik var ama baskın yok”



    ORGANİZE BİR CETE SUCU

    … Gaziosmanpasa’da soz konusu olan, bir kacak değildi, yani birkac tane proje

    su veya bu nedenle ozel iliskilerle kacırılmamıstı, tam tersine, 250 tane proje olunca, bunun ORGANİZE BİR SUC, HATTA ORGANİZE BİR CETE SUCU niteliğinde olması da soz konusu. O nedenle bizim savcılıktan talebimiz, bu nun bir CETE SUCU olduğu ve suca istirak edenler ve gorevlerini ihmal edenlerin hakkında takibat icraatıyla cezalandırılmaları icin kamu davası acılması istemi seklindedir….

    http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/da72177eba360ff_ek.pdf?dergi=215

    YanıtlaSil
  7. İKİ BAŞKANA TAZMİNAT DAVASI ..!
    Gaziosmanpaşa ve Sultangazi Belediye Başkanları SERVET değerinde TAZMİNAT mı ödeyecekler ?
    PARA SAHTECİLİKLERİ ÖRTER Mİ ?
    Yasadışı İşlemlerin "ceremesi" vatandaşa mı çıkarılmak isteniyor ?

    http://dusunhaber.com/iki-baskana-tazminat-davasi.html

    YanıtlaSil
  8. Şeytanın bile aklına gelmeyen bir sisteme

    VİDALANMIŞ İŞLEMLER mi var ..?

    http://dusunhaber.com/madalyonun-oteki-yuzu.html

    YanıtlaSil
  9. KİM YALANCIDIR ?

    http://www.7-24esenlerhaber.com/.../Gaziosmanpasa-ve.../2232

    “Yalan kadar insanı alçaltan bir şey yoktur”(Anton Çehov)

    YanıtlaSil
  10. AKP’Lİ BELEDİYE’NİN
    İMAR YOLSUZLUĞU AYYUKA ÇIKTI!

    “AHTAPOTUN KOLLARI”

    http://www.dokuzeylulgazetesi.com/haber-7256-akp%E2%80%99li_belediye%E2%80%99nin_imar_yolsuzlugu_ayyuka_cikti.html

    "Bir delille kırk alimi yendim, kırk delille bir cahili yenemedim" (Mevlana)

    YanıtlaSil
  11. Bunları Halka Anlatmak lazım...

    SKANDAL BÜYÜYOR

    http://www.dokuzeylulgazetesi.com/haber-7168-skandal_buyuyor.html


    KASAYI KORUYAN (!) BAŞKAN

    Kasayı Yolda Bulmadığına göre kayıtlar nerede ?

    SKANDAL BÜYÜYOR

    YanıtlaSil
  12. SKANDAL BÜYÜYOR

    http://www.dokuzeylulgazetesi.com/haber-7168-skandal_buyuyor.html


    KASAYI KORUYAN (!) BAŞKAN
    Kasayı Yolda Bulmadığına göre kayıtlar nerede ?
    SKANDAL BÜYÜYOR
    Sultangazi Belediyesinde zincirleme şekilde devam ettirildiği iddia olunan Yolsuzluk skandalı boyutlarının kamuoyundan saklanmaya çalışıldığı yönünde güçlü kaygılar var.
    Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, her ne kadar “ muhasebeyi ve kasayı çok iyi koruduğunu ” basına yaptığı açıklamalarla beyan ediyorsa da bu tamamen GERÇEK DIŞIDIR.
    “ Boğazımızdan Haram Lokma Geçmedi ” şeklinde basına yapılan açıklamalarla adeta yetimin hakkının korunması edebiyatı yapanlar hak, hukuk tanımaz bir anlayışla mı kasayı koruyup muhasebeyi iyi tuttuğunu iddia ediyorlar ?
    Kimden Neyi Gizliyorsunuz?
    Başkan Cahit Altunay “Gizlimiz Saklımız Yok” şeklinde yanıltıcı basın açıklamaları yapıyor ama arşiv kayıtlarını YERİNDE inceme talepli başvurularımız kabul görmüyor, avukat olarak yasal haklarımız dahi görmezden geliniyor. Kayıtsız evrak olmaz iken bu ne yaman çelişkidir…
    Şeytana pabucunu ters giydirecek şekilde yapılan usulsüz ödeme ve imar işlerinin ortaya çıkmaması için ilgili adli ve idari birimlere (özellikle devam eden mahkeme dosyalarına) eksik bilgi ve belge göndermek, yanlış bilgiler vermek gibi kanunsuz işlere girişen bu derece pişkin başka bir belediye görmedim.

    Denetim ve teftiş ile imtihanı
    Yerel yönetimler "şefaflık" ilkesi ile "kamuoyunu aydınlatma" ilkesi hesap vermenin en önemli değerleri olduğuna dikkat çekmek isteriz.
    İşte tam bu noktada Cahit Altunay’ın yaptığı açıklamalar karşısında, sorumluluk duygusu ve vicdan muhasebesinde samimi olup olmadığını da çok yakında göreceğiz.
    Sayın Başkan, İhmali veya suiistimali olanların gerekli cezaları alması için takipçi olacak mısınız ?

    " Hodri Meydan! Yolsuzluk yok, diyebilir misiniz? "
    Gaziosmanpaşa ve bu belediyeden ayrılarak kurulan Sultangazi Belediyesi'nde yolsuzluk iddialarının, belgeleriyle birlikte ayyuka çıktığını daha önce kamuoyunda paylaştık.
    İki belediyede de "Arsa Alım- Satımı, İhaleler, Ödemeler ve Tahsilatlarla ilgili İmar Yolsuzlukları, Zimmet, İrtikap veİhaleye Fesat Karıştırmak" suçlarının oluşumuna dair ciddi bulgular olduğunu, "Suç Var ama Suçlu Yok" diyerek, iddialara konu sorumluların hesap vermediğini vurguladık.
    Başkan ne iş yapar ?

    YanıtlaSil
  13. Sözün söze üstünlüğü YOKTUR !
    İddia konusu yolsuzluk, sahtecilik suçları sözle geçiştirilip örtbas edilemez.
    Söz sahibinin MAKAM SAHİBİ olması ona üstünlük mü kazandırır ?
    2009 yılında Sultangazi Belediyesini DEVİR alan başkan Cahit Altunay, açıkça hukuka ve kanuna aykırı usulsüz HESAP ve işlemleri, şaibeli ödemeleri fark etti mi ? Yoksa
    “SADECE KASAYI ” teslim alıp, dayanağı çok önemli bilgi, belgeleri -resmi şekilde- AL(A)MADI mı ?
    Devir Tasfiye ve Paylaştırma Kararı ve bu kararı esas alan Belediye Meclisi Protokolü yok mu? (Bir kısım dosyalarda; Zincirleme Yolsuzluk iddialarımızın Belediye, Tapu ve Kadastro, Adliye birimlerinde Ahtapotun kolları gibi bir çok yere uzandığına dair onlarca somut belge , bilgi ve bulgular mevcuttur.)
    Tüm bunlara sebep olan “ SORUMLU KİŞİLER ” hakkında ilgili birimlere başvurdu mu, yoksa “VATANDAŞ ” derhal kendisi mi İHBAR etti ?
    Yasadışı işlemlerin ceremesi vatandaşa mı çıkarılmak isteniyor?
    İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin belediyede inceleme başlatmasını ısrarla talep ettik.
    Sayıştay ‘dan neden kaçıyor belediye, birileri yolsuzluk mu yapmış?
    Başkan Cahit Altunay' ın denetim ve teftişe alerjisi mi bulunmaktadır, denetimi, teftişi, denetlemeyi sevmemektedir !
    Skandal gelişmelerden haberdar (!) olup-olmadığını merak ediyorum. Haberi yoksa felaket, haberi var ve “Orada neler oluyor?” demiyorsa daha da büyük felaket…
    Sultangazi Belediyesinde meydana geldiği iddia edilen kanunsuz
    ÖDEME ve İMAR YOLSUZLUKLARI oluşumuna dair ciddi bulgular bu aşamada çok ilginç bir boyut kazanmış olup zincirleme haber dizimiz detaylı belgeleriyle devam edecektir. Bizi izlemeye devam ediniz...
    Gerçekler inatçıdır. Adalet Cesaret ister. Bizler, sadece gerçeğin ve Adaletin peşindeyiz !

    Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.06.06.2014 Av.A.Ömer KIBAR

    Bilen konuşmuyor.Konuşan bilmiyor. (Lao Tzu)

    YanıtlaSil
  14. Kasayı Koruyan Başkan

    http://www.canturkhaber.com/haber/siyaset_1/kasayi-koruyan-baskan/12933.html

    YanıtlaSil
  15. AHTAPOT YAPI !.. (Haber dizisi)
    "Sultangazi Belediyesi'nce zincirleme şekilde üretildiği iddia olunan, içerik itibariyle gerçeğe aykırı "sahte resmi belgeler" ve bizzat imzalayanlar tek tek, detaylı ve izahlı bir şekilde, kamuoyunda yayınlandığında; birilerinin (!) neresi açıkta kalacak" diye düşünmek bile istemiyorum!…
    şeklinde, haber ve belgeler yayınlamıştık…

    Söz konusu Belediyenin tapu-imar uygulamalarından kaynaklı kesintisiz mağduriyetler, sadece bizlerle sınırlı olmayıp, binlerce kişinin mağduriyeti söz konusudur. Toplumsal bir yara haline gelmiştir. Oluş şekli ve seyrine göre; bu yolsuzlukların yine Belediye bünyesinden ya da başka kamu birimlerinden, işbirliği içinde gerçekleştiği yönünde bulgular söz konusudur.
    Haber dizimizde, öncesinde vurguladığımız belediye birimlerindeki iddia konusu usulsüzlüklerin “AHTAPOTUN KOLLARI” gibi birçok yere uzandığına dair somut belge ve bilgileri sunmaya devam ediyoruz…

    YOLSUZLUĞUN BELGESİ
    Ekte sunduğumuz belgede görüldüğü gibi delil üretme çabaları hiçbir kural ve yasa tanımadan yürütülüyor. Sultangazi Belediye Başkanlığınca HİLE ’ye dayalı belgeler;
     Üretiliyor
     Kullanılıyor
     Bu işe uygun elemanlar atanıyor.
     Hayali Kamulaştırma yapılıyor.
    Kamulaştırma Kararı olmadığı halde, kamulaştırma varmış gibi düzmece işlemlerle, resmi yazı düzenleniyor. Ekte sunduğumuz belgede görüleceği üzere; İmar ve Şehircilik Müdürü, Hukuk İşleri Müdürlüğüne “ Kamulaştırma ” konulu müzekkere yazıyor. “HAYALİ KAMULAŞTIRMA ” nın hiçbir belgesini hiçbir makama sunamıyorlar. Bu ibret verici olay, belediye adına utanç verici durum olarak nitelendirilebilir…

    GİZLENEN KONUT İMARI
    Yazının düzenlendiği 07.04.2010 tarihinde müvekkilin parselleri; KONUT imarlıdır.Bu nedenle yasal olarak kamulaştırma olanağı da YOKTUR.Başkan Cahit Altunay, “ bu parsellerin hiçbir zaman konut imarlı olmadığını” resmi olarak yazmıştır.Yaptığı açıklamalarla yanıltıcı faktör etkisi yaratmaya çabalamasındaki AMAÇ nedir ?
    Kısa bir süre sonra, bu parsellerin konut imarlı olduklarının resmi belgelerini de yayınlayacağız…

    KANUNSUZ ÖDEME
    Haksız ve usulsüz ödemeyi yapan Gaziosmanpaşa Belediye eski Başkanı Erhan Erol hatalıdır.Ama olayları 2010 tarihinden bu güne kadar vahim şekle getiren Cahit Altunay ‘dır.Ödenen paranın KAMU ZARARI oluşturduğu açıkça görülmektedir.
    Vatandaş resmi olarak defalarca başvurup, “bu para ve belgeler usulsüz, kamulaştırma yok, yasal olarak faiziyle birlikte PARAYI GERİ ALIN” diyor, Hazineye davayı ihbar ediyor ayrıca sorumluların ve gerçeklerin ortaya çıkması için büyük çaba sarf ediyor… Ama nafile, yine Suç Var Suçlu Yok… Hazinenin zararı halen devam ediyor…
    Ayrıca, vatandaş suç duyurusunda bulunuyor, Başkan Erhan Erol da suç duyurusunda bulunuyor. Tüm bunlara karşın Cahit Başkan sadece SEYREDİYOR ve bizler hakkında haksız ve mesnetsiz suç duyurularında bulunuyor… Tüm bunların, gerçeklerin ortaya çıkmaması adına SİNDİRME amaçlı olduğu kanaatindeyiz.
    Yolsuzlukları ortaya çıkarmak isteyen bizler, hak arayınca Günah Keçisi mi ilan edildik?
    Bu durumda KASAYI en iyi kim koruyor?

    YanıtlaSil
  16. Cahit Altunay sahte belgelere dayanan usulsüzlükleri “Gaziosmanpaşa Belediyesi yaptı, bizimle zerre kadar ilgisi yok” diyerek, bu vahim duruma KAYITSIZ kalmaya devam etmektedir.
    Ödeme ve devirlerde yapılan hileler, bireysel değil MERKEZİ planlama konusudur.
    Cahit Başkanın en büyük sorumluluklarından biri de; Devir, Tasfiye, Paylaştırma Komisyonu Kararıyla, BÜTÇE hesaplarının ve Borç-Alacak devirlerinin teftişini yaptırmamasıdır. Tüm bunları, zamanında sorunlar büyümeden Sayıştay Denetimine tabi tutsaydı, Müfettiş çağırsaydı hukuka aykırı işlemler ve Hazine zararı açıkça görülecekti. Bizim gibi vatandaşlar da bu derece mağduriyet yaşamayacaktı.
    YOLSUZLUK, SAHTECİLİK
    Kamu kaynaklarının bazı özel kişiler yararına kanunsuz olarak kullanılması da Sayıştay’a göre Uluslararası Yolsuzluk ve Sahtecilikle Mücadele Rehberi kapsamındadır. Artık bu aşamada iyi niyet ve kötü niyet iddiaları da değerlendirilemez.

    ÖZEL ATAMA
    Tüm usulsüzlüklerin Gaziosmanpaşa belediyesinde gerçekleştirildiğini iddia etmesine karşılık, daha önce bu belediyede Başkanlık Fiyat Takdir Komisyonu gibi AKÇELİ işlerin olduğu bir birimde, bürokrat olarak görevli M. Erdönmez ’i kadrosuna alarak Teknik Başkan Yardımcısı olarak atamıştır. (http://www.sultangazi.bel.tr/kurumsal.aspx?KATID=93&tur=5&per_ID=1084)
    İkinci kez başkan seçildikten sonra Cahit Altunay’ ın, Bürokrat Başkan Yardımcısı olarak özelikle bu şahsı ataması , dikkat çekici ve endişe verici değil midir ? Kritik bir görevdir, teknik hususların tüm çözümünde vatandaşlar direkt olarak bu şahsa yönlendirilmektedir. Rasyonel bir çözüm üretmeyen bu şahsın ataması ne derece adil ve etiktir? Önceki başkan Erhan Erol’un usulsüz talimatıyla, yetkisiz olarak belgeler düzenleyip imzalamıştır. Acaba bu belediyede de aynı şekilde başkan Cahit Altunay’ın TALİMATIYLA yetkisiz olarak belgeler düzenleyip hukuka aykırı işlemleri mi tamamlayacak ? (Aşağıda izah olunan evrakta olduğu gibi..)
    Ekte sunulan Takdir Komisyonunun Hesap Tutanağında eski 539 sayılı parseli kapsayan bir düzenleme yapılmıştır. Müvekkilin bu parselle uzaktan ve yakından bir ilgisi yoktur. Benzer mahiyetteki içerik itibariyle sahte belgeler mahkemeye dahi sunulmuştur.Ne yazık ki bunu düzenleyenlerden biri M. Erdönmez ’ dir. Müvekkil adına bu durumları resmi birimlere görevim gereği sunduğumda, belediye tarafından müfteri ilan edilip, hak arayamaz duruma getirilmek isteniyorum…
    Sayın Başkan: Vatandaş yanıltıldığı algısına kapılırsa, bu kamuya güven erozyonuna neden olur.


    Sorumluların tespiti ve Yargılanmak, hesap vermek ayıp değil; ama töhmet altında kalmak çok kötüdür!..


    Söz konusu kanunsuz ÖDEME ve İMAR YOLSUZLUKLARI oluşumuna dair ciddi bulgular bu aşamada çok ilginç bir boyut kazanmış olup zincirleme haber dizimiz detaylı belgeleriyle devam edecektir. Bizi izlemeye devam ediniz...Gerçekler inatçıdır. Adalet Cesaret ister. Bizler, sadece gerçeğin ve Adaletin peşindeyiz !
    Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.15.06.2014 Av.A.Ömer KIBAR

    "Bir delille kırk alimi yendim, kırk delille bir cahili yenemedim" (Mevlana)
    Not : Lütfen şayet içeriği bizim gibi onaylıyorsanız, bu metni tüm önemli sitelere ve ülkede düşüncesi ne olursa olsun NAMUSLU her insanın mailine ulaştırın

    YanıtlaSil
  17. Cahit Altunay sahte belgelere dayanan usulsüzlükleri “Gaziosmanpaşa Belediyesi yaptı, bizimle zerre kadar ilgisi yok” diyerek, bu vahim duruma KAYITSIZ kalmaya devam etmektedir.
    Ödeme ve devirlerde yapılan hileler, bireysel değil MERKEZİ planlama konusudur.
    Cahit Başkanın en büyük sorumluluklarından biri de; Devir, Tasfiye, Paylaştırma Komisyonu Kararıyla, BÜTÇE hesaplarının ve Borç-Alacak devirlerinin teftişini yaptırmamasıdır. Tüm bunları, zamanında sorunlar büyümeden Sayıştay Denetimine tabi tutsaydı, Müfettiş çağırsaydı hukuka aykırı işlemler ve Hazine zararı açıkça görülecekti. Bizim gibi vatandaşlar da bu derece mağduriyet yaşamayacaktı.
    YOLSUZLUK, SAHTECİLİK
    Kamu kaynaklarının bazı özel kişiler yararına kanunsuz olarak kullanılması da Sayıştay’a göre Uluslararası Yolsuzluk ve Sahtecilikle Mücadele Rehberi kapsamındadır. Artık bu aşamada iyi niyet ve kötü niyet iddiaları da değerlendirilemez.

    ÖZEL ATAMA
    Tüm usulsüzlüklerin Gaziosmanpaşa belediyesinde gerçekleştirildiğini iddia etmesine karşılık, daha önce bu belediyede Başkanlık Fiyat Takdir Komisyonu gibi AKÇELİ işlerin olduğu bir birimde, bürokrat olarak görevli M. Erdönmez ’i kadrosuna alarak Teknik Başkan Yardımcısı olarak atamıştır. (http://www.sultangazi.bel.tr/kurumsal.aspx?KATID=93&tur=5&per_ID=1084)
    İkinci kez başkan seçildikten sonra Cahit Altunay’ ın, Bürokrat Başkan Yardımcısı olarak özelikle bu şahsı ataması , dikkat çekici ve endişe verici değil midir ? Kritik bir görevdir, teknik hususların tüm çözümünde vatandaşlar direkt olarak bu şahsa yönlendirilmektedir. Rasyonel bir çözüm üretmeyen bu şahsın ataması ne derece adil ve etiktir? Önceki başkan Erhan Erol’un usulsüz talimatıyla, yetkisiz olarak belgeler düzenleyip imzalamıştır. Acaba bu belediyede de aynı şekilde başkan Cahit Altunay’ın TALİMATIYLA yetkisiz olarak belgeler düzenleyip hukuka aykırı işlemleri mi tamamlayacak ? (Aşağıda izah olunan evrakta olduğu gibi..)
    Ekte sunulan Takdir Komisyonunun Hesap Tutanağında eski 539 sayılı parseli kapsayan bir düzenleme yapılmıştır. Müvekkilin bu parselle uzaktan ve yakından bir ilgisi yoktur. Benzer mahiyetteki içerik itibariyle sahte belgeler mahkemeye dahi sunulmuştur.Ne yazık ki bunu düzenleyenlerden biri M. Erdönmez ’ dir. Müvekkil adına bu durumları resmi birimlere görevim gereği sunduğumda, belediye tarafından müfteri ilan edilip, hak arayamaz duruma getirilmek isteniyorum…
    Sayın Başkan: Vatandaş yanıltıldığı algısına kapılırsa, bu kamuya güven erozyonuna neden olur.
     Sorumluların tespiti ve Yargılanmak, hesap vermek ayıp değil; ama töhmet altında kalmak çok kötüdür!..
    Söz konusu kanunsuz ÖDEME ve İMAR YOLSUZLUKLARI oluşumuna dair ciddi bulgular bu aşamada çok ilginç bir boyut kazanmış olup zincirleme haber dizimiz detaylı belgeleriyle devam edecektir. Bizi izlemeye devam ediniz...Gerçekler inatçıdır. Adalet Cesaret ister. Bizler, sadece gerçeğin ve Adaletin peşindeyiz !
    Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.15.06.2014 Av.A.Ömer KIBAR

    "Bir delille kırk alimi yendim, kırk delille bir cahili yenemedim" (Mevlana)
    Not : Lütfen şayet içeriği bizim gibi onaylıyorsanız, bu metni tüm önemli sitelere ve ülkede düşüncesi ne olursa olsun NAMUSLU her insanın mailine ulaştırın

    YanıtlaSil
  18. ÖZEL ATAMA

    Tüm usulsüzlüklerin Gaziosmanpaşa belediyesinde gerçekleştirildiğini iddia etmesine karşılık, daha önce bu belediyede Başkanlık Fiyat Takdir Komisyonu gibi AKÇELİ işlerin olduğu bir birimde, bürokrat olarak görevli M. Erdönmez ’i kadrosuna alarak Teknik Başkan Yardımcısı olarak atamıştır. (http://www.sultangazi.bel.tr/kurumsal.aspx?KATID=93&tur=5&per_ID=1084)

    İkinci kez başkan seçildikten sonra Cahit Altunay’ ın, Bürokrat Başkan Yardımcısı olarak özelikle bu şahsı ataması , dikkat çekici ve endişe verici değil midir ? Kritik bir görevdir, teknik hususların tüm çözümünde vatandaşlar direkt olarak bu şahsa yönlendirilmektedir. Rasyonel bir çözüm üretmeyen bu şahsın ataması ne derece adil ve etiktir? Önceki başkan Erhan Erol’un usulsüz talimatıyla, yetkisiz olarak belgeler düzenleyip imzalamıştır. Acaba bu belediyede de aynı şekilde başkan Cahit Altunay’ın TALİMATIYLA yetkisiz olarak belgeler düzenleyip hukuka aykırı işlemleri mi tamamlayacak ? (Aşağıda izah olunan evrakta olduğu gibi..)

    Ekte sunulan Takdir Komisyonunun Hesap Tutanağında eski 539 sayılı parseli kapsayan bir düzenleme yapılmıştır. Müvekkilin bu parselle uzaktan ve yakından bir ilgisi yoktur. Benzer mahiyetteki içerik itibariyle sahte belgeler mahkemeye dahi sunulmuştur.Ne yazık ki bunu düzenleyenlerden biri M. Erdönmez ’ dir. Müvekkil adına bu durumları resmi birimlere görevim gereği sunduğumda, belediye tarafından müfteri ilan edilip, hak arayamaz duruma getirilmek isteniyorum…


    Sayın Başkan: Vatandaş yanıltıldığı algısına kapılırsa, bu kamuya güven erozyonuna neden olur.

    Sorumluların tespiti ve Yargılanmak, hesap vermek ayıp değil; ama töhmet altında kalmak çok kötüdür!..

    Söz konusu kanunsuz ÖDEME ve İMAR YOLSUZLUKLARI oluşumuna dair ciddi bulgular bu aşamada çok ilginç bir boyut kazanmış olup zincirleme haber dizimiz detaylı belgeleriyle devam edecektir. Bizi izlemeye devam ediniz...Gerçekler inatçıdır. Adalet Cesaret ister. Bizler, sadece gerçeğin ve Adaletin peşindeyiz !
    Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.15.06.2014 Av.A.Ömer KIBAR

    "Bir delille kırk alimi yendim, kırk delille bir cahili yenemedim" (Mevlana)
    Not : Lütfen şayet içeriği bizim gibi onaylıyorsanız, bu metni tüm önemli sitelere ve ülkede düşüncesi ne olursa olsun NAMUSLU her insanın mailine ulaştırın

    YanıtlaSil
  19. ÖZEL ATAMA
    Tüm usulsüzlüklerin Gaziosmanpaşa belediyesinde gerçekleştirildiğini iddia etmesine karşılık, daha önce bu belediyede Başkanlık Fiyat Takdir Komisyonu gibi AKÇELİ işlerin olduğu bir birimde, bürokrat olarak görevli M. Erdönmez ’i kadrosuna alarak Teknik Başkan Yardımcısı olarak atamıştır. (http://www.sultangazi.bel.tr/kurumsal.aspx?KATID=93&tur=5&per_ID=1084)
    İkinci kez başkan seçildikten sonra Cahit Altunay’ ın, Bürokrat Başkan Yardımcısı olarak özelikle bu şahsı ataması , dikkat çekici ve endişe verici değil midir ? Kritik bir görevdir, teknik hususların tüm çözümünde vatandaşlar direkt olarak bu şahsa yönlendirilmektedir. Rasyonel bir çözüm üretmeyen bu şahsın ataması ne derece adil ve etiktir? Önceki başkan Erhan Erol’un usulsüz talimatıyla, yetkisiz olarak belgeler düzenleyip imzalamıştır. Acaba bu belediyede de aynı şekilde başkan Cahit Altunay’ın TALİMATIYLA yetkisiz olarak belgeler düzenleyip hukuka aykırı işlemleri mi tamamlayacak ? (Aşağıda izah olunan evrakta olduğu gibi..)
    Ekte sunulan Takdir Komisyonunun Hesap Tutanağında eski 539 sayılı parseli kapsayan bir düzenleme yapılmıştır. Müvekkilin bu parselle uzaktan ve yakından bir ilgisi yoktur. Benzer mahiyetteki içerik itibariyle sahte belgeler mahkemeye dahi sunulmuştur.Ne yazık ki bunu düzenleyenlerden biri M. Erdönmez ’ dir. Müvekkil adına bu durumları resmi birimlere görevim gereği sunduğumda, belediye tarafından müfteri ilan edilip, hak arayamaz duruma getirilmek isteniyorum…
    Sayın Başkan: Vatandaş yanıltıldığı algısına kapılırsa, bu kamuya güven erozyonuna neden olur.
     Sorumluların tespiti ve Yargılanmak, hesap vermek ayıp değil; ama töhmet altında kalmak çok kötüdür!..
    Söz konusu kanunsuz ÖDEME ve İMAR YOLSUZLUKLARI oluşumuna dair ciddi bulgular bu aşamada çok ilginç bir boyut kazanmış olup zincirleme haber dizimiz detaylı belgeleriyle devam edecektir. Bizi izlemeye devam ediniz...Gerçekler inatçıdır. Adalet Cesaret ister. Bizler, sadece gerçeğin ve Adaletin peşindeyiz !
    Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.15.06.2014 Av.A.Ömer KIBAR

    "Bir delille kırk alimi yendim, kırk delille bir cahili yenemedim" (Mevlana)
    Not : Lütfen şayet içeriği bizim gibi onaylıyorsanız, bu metni tüm önemli sitelere ve ülkede düşüncesi ne olursa olsun NAMUSLU her insanın mailine ulaştırın

    YanıtlaSil
  20. Avukat Hukuksuzluğa İsyan Etti !


    SULTANGAZİ’DE NE DOLAP DÖNÜYOR ?
    Başkan “mağduru” oynayacağına önce bu “habere” sesini çıkarsın.. !


    http://haber-siz.com/avukat-hukuksuzluga-isyan-etti-sultangazide-ne-dolap-donuyor.html

    YanıtlaSil
  21. O " USTA" ŞİMDİ BAŞKAN !!!

    HASAN TAHSİN USTA’ NIN

    İMAR YOLSUZLUĞUNDAN DOLAYI “1 YIL HAPİS CEZASINA ” ÇARPTIRILDIĞINI BİLİYOR MUSUNUZ?

    O ŞİMDİ BAŞKAN !!!

    (Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı)

    "Evet AKP Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Hasan Tahsin Usta imar uygulamalarında yapılan yalnışlıklardan dolayı 1 YIL HAPİS CEZASI almıştır. Bu belgelerlede ortadır. “

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10203978401693064&id=1613464756#!/uyangaziosmanpasa?fref=ts

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil