14 Temmuz 2013 Pazar

Mursi'nin yediği naneler

Mursi doktorasını yapmak için 1982 yılında Amerika'ya gitti. Sonra Güney Kaliforniya Üniversitesinde yardımcı doçent olarak çalıştı.
5 çocuğundan 3'ü ABD vatandaşı. Sadece bu olgu bile Mursi - ABD ilişkisini ortaya koyuyor.
Doktora vermesi, doçent olması yobazlığını yontamadı. Mısır'ın başına geçince şu naneleri yemesine engel olamadı:


*********

Önce kadın haklarına el attı. Yasalarda kadınlara tanınmış olan hakları tırpanlamaya girişti.
İşe kadınların kocalarından izin almaksızın boşanma davası açabilmeleri ile ilgili yasa ile başladı. Devrilmese idi bu yasayı iptal edecekti.

Arkasından, kadınların denize girmelerini yasakladı.

Kızların 9 yaşında evlendirilmesi için yasa tasarısı vermeye hazırlandı. Tepkiler üzerine yaş sınırını 14'e çekti. Devrilmese idi yaş sınırını önce 14'e, daha sonra 9'a indirecekti. Çünkü Muhammed Peygamber Ayşe ile 6 yaşında iken nikahlanmış, zifafa girmek için 3 sene beklemiş, Ayşe 9 yaşına girince "duhul" gerçekleşmişti. Peygamberin yaptıklarını yapmak sünnet olduğu için, yobazlar illa 9 yaş diye tuttururlar. 

AKP'nin 4+4+4 yasası da aynı kafanın mahsulü. Bütün yobazlar bilir ki, bu yasa aslında 4+4+4 değil, 5+4 yasası. Sadece sapıklıkla ilgisi olmayan bizim laikler anlayamadı bunu. Kız 5 yaşında okula başlayacak, 4 sene sonra 5+4=9 yaşına gelecek, ilkokulu bitirdiği için "tahsile dışardan devam etmek üzere" okuldan alınıp evlendirilebilecek. Halbuki önceden, okula 6-7 yaşında başlayan kız ilkokulu 5 sene sonra 11-12 yaşında bitiriyor, yobazlar kız 9 yaşında okula devam etmekte olduğu için evlendiremiyorlardı. 4+4+4, AKP'nin yobazlara hediyesidir. Yobazların akılları fikirleri sübyancılıkta.

İbretle izleyin. 4 dakika 17 saniyelik video kaydı. 
Televizyon programında Arapça konuşan yobaz (Suudi Arabistan evlilik uzmanı Dr. Ahmed el-Mubi. Tarih 2009) , "Kızlar 1 yaşında bile evlendirilebilir, yeter ki babası razı olsun. "Duhul"ün kaç yaşında olacağı kocasına kalmış." diyor. Muhammed - Ayşe ilişkisini örnek olarak gösteriyor. Alayı cinsi sapık bunların. Türkçe alt yazı var, işte buyurun:
Alçak adi sübyancılar. Yuh olsun size. "Resulullah sallallahü aleyhi vesellem" imiş. Başınıza Resulullah kadar taş düşsün.


*********


"Veda seksi" yasa tasarısı ipi kopardı. Faslı imam Zemzemi, "Eşler öldükten sonra 6 saat boyunca evli kalırlar, dolayısıyla erkek ölü eşi ile bu 6 saat içinde cinsel ilişki kurabilir" fetvası vermiş, tepkiler üzerine "Kadın da ölen kocası ile 6 saat boyunca cinsel ilişkiye girebilir" diyerek dünyayı kendine güldürmüştü.

İşte bu kaçık imamın fetvası Münafık Kardeşler'in çok hoşuna gitmişti. Yobazlar, Mısır Milli Meclisi'nde "Veda Seksi" için yasa tasarısı verdiler.

Mısır Ulusal Kadınlar Konseyi Başkanı Dr. Mervat el Talavi, Mısır Halk Meclisi Başkanı Dr. Katani'ye bir mesaj göndererek, "Kızların 14 yaşında evlendirilmesine ve erkeklere ölen karıları ile ölümden sonraki 6 saat içinde cinsel ilişkiye girebilme hakkı veren yasa tasarılarının kabul edilmemesini" istedi. Talavi'nin mesajı El Ahram gazetesinde yayımlandı. Böylece Münafık Kardeşler yobazlığı tüm dünyaya rezil oldu.

Tanınmış sunucu Karmuti, ON TV'de: "Bu çok ciddi bir durum. Anayasayı hazırlayacak olan bir Meclis böyle bir yasayı nasıl görüşebilir?" diye tepki gösterdi.

Zor durumda kalan Mursi'nin partisinin sözcüsü Abdulgani, Veda Seksi haberlerinin partisini zor durumda bırakmak isteyenlerin uydurduğunu söyledi. Tayyip Bey'in "PKK ile görüştüğümüzü iddia edenler şerefsizdir" demesi gibi...


*********

Sonra turizme el attı. Her yere turizm düşmanı yöneticiler atadı. Luksor'da 58 turist ve 4 Mısırlı'nın öldüğü saldırıyı yapan örgütün üyesi Adil el-Hayat'ı aynı yere, Luksor'a vali olarak ataması turizm şirketlerini korkuttu. Turistler de korktu, gelmedi, tesisler boş kaldı. Geçiminin oldukça büyük bir kısmı turizme bağlı olan Mısır'da ekonomi zora girdi. İsyanın en önemli nedenlerinden biri olan ekonomik zorlukların en önemli nedenlerinden biri de bu idi. Akılsızca yobaz siyasetler ekonomiyi çıkmaza sokmuştu.

Hıristiyanlara ve Şiilere karşı düşmanlık körükledi. Sadece Şii oldukları için 4 kişi başları kesilerek öldürüldü. Kiliselere hücum edildi, ateşe verildi. Papazlar öldürüldü. Mısır'ın %18'lik Hıristiyan nüfusu ve Şii azınlık terörize edildi, diken üzerinde yaşamaya başladılar.

*********

Mursi Bey bir yandan "Gazze, Gazze" diye timsah gözyaşları dökerken, diğer yandan Gazze aleyhine dümenler çevirdi.

Mübarek, İsrail'in isteği üzerine Mısır'dan Gazze'ye açılan tünelleri kapatmıştı. Mübarek devrilince tüneller açıldı, abluka kırıldı.

Mursi başa geçince, açılmış olan tünelleri yeniden kapattı. Bununla yetinmedi, "Ne olur ne olmaz, kaçak geçişleri önleyeyim" diyerek tünellere su pompaladı. Bu münafıkların Gazze sevgisi de aslında palavra.


Gazze-Mısır arasında 14 kilometrelik bir sınır var. Buradaki Refah Sınır Kapısı Mübarek tarafından kapatılmıştı. O devrilince kapı açıldı ama işlemler çok uzun sürüyor, birçok kısıtlamalar var. Gazzeliler yasal olarak geçebiliyor ama ticaret pek mümkün değil. Ambargo bir nevi devam ediyor. Bu yüzden tünellerden vazgeçilemiyor. Gıda maddeleri, ilaç, canlı hayvan hatta otomobil bu tünellerden geçiriliyor. İşte bu olanakları devre dışı bırakmak için Mursi tünellere su pompaladı.

Tünellerden birinde çalışan Filistinli Ebu Muhammed Berhum AA muhabirine yaptığı açıklamada "Mısır güvenlik güçleri birkaç gün önce tünelleri kapatmaya başladı. Refah sınır kapısının doğusunda ve batısında birçok tünel kapatıldı. Kapatılan tünellerden gıda ve inşaat malzemesi geçiyordu. Mısır (Mursi) yönetimi, tünellere su  basmak için 2 yeni su kuyusu açmaya çalışıyor. Bu iş için genellikle atık su kullanıyorlar. Sular tünelleri zayıflatıyor, yer yer yıkıyor" dedi (13 Şubat 2013)

*********

1978'de, Enver Sedat/Mısır ile Menahem Begin/İsrail arasında Başkan Carter/ABD gözetiminde Camp David Anlaşması imzalandı. Buna göre Mısır İsrail'i resmen tanıyacak, diplomatik ilişki başlatacak, israil'e petrol satacak; İsrail de askerlerini Sina'dan çekecekti.
Anlaşma Sedat ve Mübarek dönemlerinde yürürlükte kaldı.
Mursi, seçimler öncesinde anlaşmanın yürürlükte kalması gerektiğini söyleyerek Amerika'nın desteğini garantiledi. "Cumhurbaşkanı olduğumda tüm dünyaya, özellikle bölgeye, hatta İsrail'e bile kucak açacağım" dedi.

                                                                   İmad Abdülgaffur

Mursi'nin Selefi danışmanı, El-Vatan Partisi lideri İmad Abdülgaffur, "İsrail Zaman" (Times of İsrael) gazetesine verdiği demeçte, Camp David Anlaşması ile bir sorunları olmadığını söyledi. Mursi, seçimlerden önce vermiş olduğu sözü tutuyordu. 25 Mayıs 2013.
Yani Arabistan taraftarı Vahhabi (Selefi) şeriatçılar da, karşıtları olan Müslüman Kardeşler şeriatçıları gibi İsrail'e cephe alamıyorlardı.
Mursi Haziran 2012'de, anlaşmada değişiklikler yapılması gerektiğini söylemişti. Ancak, İsrailli yorumcu, değişiklik konusunun doğal gaz fiyatı olduğunu açıkladı. Mısır, İsrail'e artık çok düşük fiyattan doğal gaz vermek istemiyordu. Öte yandan, gaz Mısır'ın kendisine lazımdı. Yani sorun ayrıntıda idi. Mursi, anlaşmanın özüne yönelik değişiklik talep etmiyordu. Bu değişiklik söylemi lafta kaldı. Anlaşmaya karşı imiş görüntüsü vermeye yönelik boş laf. Sadece laf.
Müslüman Kardeşler'in eski üyelerinden Ebu'l-Futuh'un "Anlaşmayı lağvet" isteği Mursi tarafından kabul görmüyordu.

*********

1931 Mısır doğumlu ünlü Marksist iktisatçı ve teorisyen Samir Amin, Aydınlık'a konuştu:

"Seçimde büyük bir düzenbazlık vardı. Çünkü ABD'den ve Körfez ülkelerinden milyonlarca dolar Müslüman Kardeşler'e aktı. Bu paralarla, yoksul Mısırlı aileler için sadaka sandıkları hazırladılar. İçinde yağ, şeker, pirinç, hatta et olan yaklaşık 30 milyon paket  dağıtıldı. Hemen hemen her aileye yani."

"Müslüman Kardeşler, seçim bürolarını işgal ettiler. başkalarının içeri girip oy kullanmasını önlediler. Denetçi yargıçları seçim bürolarından kovdular. Bazıları beş dakika, bazıları iki saat içinde çıktıklarında "Biz bu seçimi tanımıyoruz" dediler. Ama ne yazık ki, çoğunlukla Avrupalılar tarafından seçilmiş uluslararası gözlemciler herhangi bir usulsüzlük görmediler."
"Dolayısıyla, Mursi meşru bir şekilde seçilmiş Cumhurbaşkanıdır" demek kesinlikle doğru değildir. Gayrımeşrudur."

"20 milyondan fazla kişi isyana katıldı. 25 milyondan fazla imza toplandı. Mursi, 2 milyondan fazla gösterici toplayamadı. Dolayısıyla iç savaş yoktur. Çünkü dengeler tamamen aleyhlerine. Müslüman Kardeşler bozguna uğradılar."

*********


arşiv:

"Demokratik seçimle gelen Mursi" safsatası  12 Temmuz 2013
Mısır devriminin niteliği netleşiyor  10 Temmuz 2013
"Ne Mursi ne Sisi" saçmalığı   9 Temmuz 2013

Mursi için ağlayanlar: Tayyip, Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Öcalan  5 Temmuz 2013

***********




17 yorum:

  1. oranızdan buranızdan uydurduğunuz ordunu mursiyi karalama kampanyasının ürünü olan yala haberleri yayınlamayın lütfen türkiyeyi laik dinci diye ikiye bölmek isteyen dış mihraklı vatan hainleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lan git amk cahil mallar nursuz mursinin yanına gidin geberin tez elden cehenneme gidin lan

      Sil
    2. Amk arap sevicileri sayenizde ipini kıran arap ülkemde geziyor siktirin gidin afganistan da şeriatçı piclerin yanına

      Sil
  2. http://www.sabah.com.tr/Dunya/2012/04/27/olen-esler-yasasina-yalanlama

    YanıtlaSil
  3. AT yalanı sikeyim inananı

    YanıtlaSil
  4. Ulan ne adisiniz ya iftira üstüne iftira Allah İslam Düşmanlarının kahretsinnnn

    YanıtlaSil
  5. İftira diyeceğinze araştırın lan itler mursi ibnenin biri Bu arada Peygamberimiz asla başka bir eş almadı ne aysesi lan o kadın torunun esiydi 16 Hz Hasan a kaçan Ermeni Ayşe malesef ehlibeyt katliamı onun yüzünden başlamıştır bacisi eşe zehirledi mübarek imam Hasani

    YanıtlaSil
  6. Dincilerin adilerin hepsinin sonu bu olmalı

    YanıtlaSil
  7. Bunun başka bir kaynağı var mı

    YanıtlaSil
  8. Bilip bilmeden islama peygambere çamur atmayın araştırın ondan sonra haber yapın fırsat bulunca hemen abanmayın http://www.millicozum.com/mc/duyurular/kucuk-kizlarin-evlendirilmesi-hem-islama-hem-insanliga-aykiridir-dp1

    YanıtlaSil
  9. İyidee bunları yazan orospu çocuğu seni madem bu böyle aşşağılık ve kötü bı adammıs, İslam dinini tahrip için biçilmiş Kaftanmış abbd batı ve İsrail için. niye böyle bı adamı deviripde başkasını getirmişler.

    YanıtlaSil
  10. Yazar Türk ve Müslüman değil. Sizde araştirınız. sadece bu toplumun inançlarına zarar vermek ve bunu yaparken toplumun ne duşunecegine saygi duymadan tek derdi saygisizlik yapmak..

    YanıtlaSil
  11. Aptal aptal konuşup duruyorlar. Birde peygamberimize hakaret ediyor ve iftira atıyorlar. Ayşe validemiz 9 yaşındaymış falan filan. Lan mal herifler araplarda kız çocuklarının yaşı adet (hayız) görmeye başladıktan sonra sayılır.. Hesabını siz yapın en erken 10 yaşında görse 19 yaşında olur ki 10 yaşında hayız da çok zordur. Ahirette hesaba çekileceksiniz

    YanıtlaSil
  12. o zman bukadar İsrail için ii se Amerika için neden bu adamı devirdiler her ey onların istediği gibi miş sisi geldi de kapılarımı açtı yada ekonomi düzeldi

    YanıtlaSil
  13. Bu yaziyii yazan ahirette hesap.vereceksin

    YanıtlaSil
  14. Googel israilin bunlar düzmece inanmayın

    YanıtlaSil