14 Temmuz 2013 Pazar

Bölücüler Güneydoğu'da yerel iktidar kuruyor

"Çözüm süreci", "Birinci aşama", "PKK çekiliyor, ülkeyi terk ediyor" palavraları ile ABD - AKP - PKK cephesi, amaçlarına adım adım yaklaşıyor.
 
Ordu işlevsiz hale getiriliyor, karakollar kapatılıyor, yurtsever subaylar Ergenekon, Balyoz tertipleri ile esir kamplarına kapatılıyor, 35. Madde değişikliği ile ordunun iç tehdide karşı koyma görevi elinden alınıyor. Yani çekilen PKK değil, ordu oluyor.
 

"Çekiliyor" denilen PKK ise aslında çekilmiyor. AKP sözcüleri bile ancak yüzde 15'inin çekildiğini söylüyorlar. Son aylarda PKK'ya 3,000 civarında yeni katılım oluyor. AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, sevincini belli etmeden, sanki şikayet ediyormuş gibi, "Barış sürecinde 2,200 gencin dağa çıkarıldığını" söylüyor. Çekilen 1 kişinin yerini 10 kişi alıyor. Türkiye içinde PKK'lı terörist sayısı azalmıyor, aksine şu an itibarı ile en az iki katına çıkmış oluyor. Ordunun kışlalara kapatılmış olması, PKK'nın yeni üye yapma olanaklarını arttırıyor.

                                                Kızıltepe'de Kürdistan bayrağı
 
Çözüm süreci denilen çözülme sürecinde, çekilen ordunun yerini silahlı PKK güçleri alıyor. Adım adım yerel iktidar kuruyor. Tepelere devasa Kürdistan bayrakları konuluyor. Abdullah Gül "İyi şeyler olacak" demişti. İşte oluyor.

                                                        Sözcü, 22 Haziran 2012
 
"Buralarda dolaşmayın" diyorlar orduya. Komutanlar "kaçıyor".
"Kaçmayıp ateş açalım da Silivri'ye Hasdal'a mı gidelim" diyorlar. "Darbeci ordu" işte bu şekilde "demokrasiye bağlı ordu" haline getiriliyor.
 
Şantiye basıp araçları, iş makinelerini yakıyorlar, işçileri kaçırıyorlar. Karayolunu kesip Başçavuşumuzu kaçırıyorlar. Güneydoğu PKK'ya teslim. Her istediklerini serbestçe yapıyorlar. Açılım var, çözüm süreci var çünkü.
Irak'ta sınırın biraz ilerisinde yol kesip Türkiye'den giden ve Türkiye'ye gelen araçlardan gümrük vergisi alıyorlar. "Vergi tahsil edildi" yazılı PKK damgalı kağıtlar veriyorlar şoförlere ki, mükerrer vergi alınmasın. Bu kadar iyi niyetliler yani. Hükümetimiz açılım yapmakla ne iyi etti di mi?
 
***********
 
Geçen yıl Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı’nda güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölen PKK’lı ‘Nergiz Cizre’ kod adlı Nergiz Karahan ile ‘Mehmet Goyi’ kod adlı Mehmet Kaplan’ın cenazeleri, bir grup PKK’lı tarafından Beytüşşebap’ta geçen hafta düzenlenen Koyun Kırkma Kültür ve Doğa Festivali’ne katılanlara teslim edilmişti.
Mehmet Kaplan’ın cenazesi 11 Temmuz 2013 günü Van, Hakkari ve Şırnak üçgeninde bulunan Faraşin Yaylası’nda defnedildi. Cenazeye BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve PKK’nın Van eyalet sorumlulardan Simko Derik ile elinde uzun namlulu silahlar bulunan PKK’lılar katıldı.
 
Orada ne bir asker vardı, ne de bir polis. PKK ve Öcalan bayrakları ve uzun namlulu silahlarla eylem yapan bölücüler, "Artık ordu yok, biz varız. Yerel iktidar artık biziz" mesajını veriyor. 

                         Uzun namlulu silahlar taşıyan PKK üyeleri Faraşin Yaylası'nda
 
BDP Van Milletvekili Nazmi Gür cenaze töreninde yaptığı konuşmada şöyle dedi:
"Önümüzdeki yerel seçimler sonrasında özerkliği kutlayacağız."
“Artık 4 parçadaki Kürt halkının birleşme zamanıdır. Kürt halkı, ulusal ittifakını pekiştirerek, özgürlüğe yol olacaktır. Sayın Öcalan, 21 Mart Diyarbakır Nevruzu ile yeni bir sürecin, silahların susacağı, demokratik siyasetin önünün açılacağı yeni bir süreç başlattı. Bu süreç ile gençlerin ölümlerinin önüne geçildi. Bu çok anlamlı ve çok erdemli bir duruştur."
 
BDP'nin yani PKK'nin "Birlik" söyleminin "Türkiye sınırları içinde birlik" olmadığı, böylece bir kere daha ifade edilmiş oldu.
"Birlik" sözü ile, "4 parçadaki Kürt halkının birliği", "ulusal ittifakı", yani "Türkiye, İran, Irak ve Suriye'den koparılacak koparılacak toprakların ve o topraklarda yaşayan Kürtlerin birliği" kastediliyor. Yani Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi haritasında gösterilmiş olan "Büyük Kürdistan".
Başkenti de Diyarbakır olacak. Tayyip Erdoğan'ın Kanal D ekranında itiraf ettiği gibi.
 
BDP Genel Başkanı Demirtaş, PKK'lıların Irak'tan Türkiye'ye geçmesini şöyle savunuyor:
"Sınır ihlali oldu diyorlar. Orası da Kürdistan, burası da Kürdistan"
 
KCK sözleşmesinde Kürdistan yasama, yürütme, yargı, kolluk güçleri kurulması öngörülüyor. Barzani'nin Kuzey Irak'ta kurmuş olduğu gibi fiilen bağımsız bir devleti Türkiye içinde de kurma çalışmaları başlamıştır.
 
Diyarbakır'da 15-16 Haziran'da toplanan Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı kararlarında şunlar var:
* Kürtler özerklik-federasyon-bağımsızlık gibi siyasal talepleri belirleme hakkına sahiptir. Kürtler kendi kaderini tayin hakkının sadece Kürdistan halkının kararına ve onayına bırakılması Konferansımızda ortaklaşılan bir ilkedir.
* Konferansımız Kürdistanın bir statüsü olmadan Kürt sorununun nihai olarak çözülemeyeceğini karar altına almıştır.
Her şey çok açık. "Açılım, çözüm süreci, analar ağlamasın" söylemlerinin ne anlama geldiğini hala anlamayan var mı?

                                                                   Faraşin Yaylası
 
***********
 
Kandil Şefi Karayılan "Halkımız daha fazla kurumsallaşmalı ve kendini korumalı. Öz savunmasını güçlendirmeli" talimatını veriyor.
Bu talimata uygun şekilde PKK Güneydoğu'da polis yetiştirme okulları kurup törenle diploma veriyor, mezun olanlar göreve başlıyor. Yol kesip kimlik kontrolü yapıyor, haraç alıyor.
 
"Sadece Cizre'de değil, diğer il ve ilçelerde de PKK polis örgütü kuruluyor" demiştim. Diyarbakır'da da benzer bir tören yapıldı. Tesbitim doğrulandı.
 
***********
 
Öcalan, Yeni Anayasa için bastırıyor. "Meclis tatile girerse anayasa çalışmaları aksar" diyor. Bunun üzerine Meclis tatilden vaz geçiyor.
 
Kandil Şefi Karayılan: "Yeni Anayasa'da Kürt halkının doğal ve demokratik hakları yer almalı, Anayasa "Demokratik Türkiye" ile "Özgür Kürdistan"ı açık bir ifadeyle ortaya koymalı" dedi.
 
Sürecin en başından beri söylüyoruz: ABD - AKP - PKK tarafından yapılmak istenen Yeni Anayasa'nın temel özelliği bölücü bir anayasa olmasıdır, özerkliğe ve federasyona açık bir anayasa olmasıdır. CHP ve MHP yönetimleri inatla bunu görmezden geliyor, halkın görmesine de engel oluyorlar.
 
Milliyetçi (!) MHP ve Atatürk'ün Partisi (!) CHP, hiç utanmadan,  PKK ve AKP ile aynı masada oturup "özgürlükçü ve demokratik" anayasa yapmaya çalışıyorlar.
 
PKK ile birlikte özgürlükçü ve demokratik anayasa yapmak için aynı masaya oturuyorsunuz. Eğer PKK terörist ve bölücü olsa idi, onunla aynı masaya oturup demokratik ve özgürlükçü bir anayasa yapılamazdı, değil mi? Demek ki, size göre PKK terörist ve bölücü değil, demokratik ve özgürlükçü bir parti.
 
Bu durumda nasıl oluyor da hem PKK ile birlikte özgürlükçü ve demokratik bir anayasa yapmak için aynı masaya oturuyor, hem de PKK'yı "terörist ve bölücü" olmakla suçlayabiliyorsunuz? En ufak bir samimiyet var mı bu davranışlarınızda? MHP, özgürlükçü anayasa yapmak için aynı masaya oturduğu PKK'nın Başkanı Öcalan'ın asılması için nasıl oluyor da ip atıyor?  Tam aksine,  bu özgürlükçü partinin Başkanı Öcalan'ın serbest bırakılmasını istemesi gerekmez mi?
 
Huuuu. Saygıdeğer MHP ve CHP yöneticileri, size soruyorum.
 
Liderini "Diktatör", "BOP Eşbaşkanı" olarak suçladığınız AKP ile "özgürlükçü ve demokratik" Anayasa yapmak için aynı masaya oturuyorsunuz. Bir diktatör ile birlikte demokratik anayasa yapılabilir mi? Ülkeyi bölme amaçlı projenin Eşbaşkanı ile özgürlükçü anayasa yapılabilir mi? Demek ki, size göre AKP diktatör değil, özgürlükçü ve demokratik bir parti. Demek ki siz, özgürlükçü AKP'ye "diktatör" diyerek iftira atıyorsunuz. Öyle mi?
 
Huuuu. Saygıdeğer MHP ve CHP yöneticileri, size soruyorum.
 
Niçin halka gerçeği söylemiyorsunuz? "AKP ve PKK (BDP) bölücü anayasa yapmak istiyor" demiyorsunuz? Niçin onlarla aynı masaya oturup halkı aldatıyor, sanki özgürlükçü bir anayasa yapılmak isteniyormuş görüntüsü verip halkı aldatıyorsunuz?
Vaşington'daki Beyaz Saray'ın ikinci katından uzanan bir el kulaklarınızı çekiyor da ondan mı?
 
***********
 

1 yorum:

  1. Çok detaylı ile yazılan güzel. Ben sizin bilgi gerçekten takdir.Maksimum güvenlik teröristlerden insanlar ve ülke varlıklarını korumak için bir ülke için ihtiyaçtır. ucuz cep telefonu

    YanıtlaSil