4 Haziran 2013 Salı

"AKP'ye 8 isyan günü" fotoromanı

Birçok şey yazıp birçok fotoğraf ekleyecektim. Ancak,  http://showdiscontent.com/   sayfasını izleyince vazgeçtim. Bu sayfada 27 Mayıs sabahından 3 Haziran akşamına kadar 8 isyan günü fotoğraflarla verilmiş. Tek kusuru İngilizce olması.
 
Bu sayfadan gaz bombası ile ilgili fotoğrafları ayırdım.
 
Değişik tiplerdeki kapsüllerin  menşei: ABD. Bu da, neden bu kadar çok gaz bombası atıldığını açıklıyor: maksat Amerikan silah fabrikaları para kazansın. Doğal olarak AKP yandaşı ithalatçılar da...
 
Gaz bombası kapsüllerinin üzerinde şu uyarı var:
"Doğrudan insanların üzerine ateş etmeyiniz"
"Direkt olarak insanların üzerine atış yapmayınız"
İşte yerden toplanan 2 değişik kapsül:

(fotoğrafları büyütmek için üzerilerine tıklayınız)



Peki, bu uyarının nedeni nedir? Niçin doğrudan insanların üzerine ateş edilmemeli?
Çünkü, mermi etkisi yapıyor. Şiddetle çarpıyor ve ağır yaralanmalara yol açıyor. İşte örneği: Bir parmak kalınlığındaki vitrin camını delmiş. 



 Şimdi, bu kapsülün kafaya, göze, vücuda geldiğini düşünün.
İşte polis, kapsülün üzerindeki bu uyarıya rağmen bilinçli olarak göstericileri üzerine atıyor. Hem de hedef seçip nişan alarak.
AKP yöneticileri ve diğer devlet erkanı bu vahşeti nasıl savunabiliyor? Bu, kasten öldürmeye, en azından yaralamaya teşebbüstür ve teşebbüs olarak da kalmamıştır.
 
İşte New York Times gazetesinde çıkan fotoğraf: Polis göstericinin kafasına nişan alarak ateş ediyor, fırlayan kapsül kafa seviyesinde gidiyor.
Bu, cinayete tam teşebbüs değil midir? Kanunlarımızda "Göstericiler öldürülebilir" diye bir madde var mıdır?


İşte bir örnek daha.


"Katil polis" diye bağıranlara, sağı solu kırıp dökenlere, polis aracını yakanlara kızabilir miyiz bu vahşeti gördükten sonra?


Öldürme kastıyla içinden ateş ettiği aracın üzerinde "Halk için emniyet" yazıyor. Halk emniyette mi, tehlikede mi siz söyleyin.
Polis, halk için tehdit ve tehlike haline gelmiştir.


Taksim'e helikopterden gaz bombası atılıyor. Kafaya gelse ölüm kesin.


İşte sonuçlar: Polis tarafından kasten, bilerek, kafalarına nişan alınarak yaralanan insanlarımızdan birkaçı:






Ahmet Şık da kapsülle kafasından yaralandı

Cadde değil, gaz bombası tarlası

4 yorum:

  1. Abdullah Cömert isminde 22 yaşında bir genç öldü...böyle bir vahşet başka bir ülkede özellikle AB ülkesinde olsaydı hükümet istifa ederdi ama bizimki yüzsüz yüzsüz insanları tehdit ediyor, yangına körükle gidiyor, o polisler bu işi KENDİ BAŞLARINA yapmıyor herhalde, YUKARIDAN BİR EMİR VEREN VAR, O da kesin Tayyip'in ta kendisi! Allah belasını versin o iblisin.

    YanıtlaSil
  2. 27 mayıs,12 mart, 12 Eylül,'28 şubat,ihtilallerini gerçekleştiren vatan hainlerini desteklemek amacıyla yapılan bir eylem biz bunları Cumhuriyet mitinglerinde gördük. Hainler ceza alacaklarını anlayınca dışardaki uzantıları aracılığı ile olayları taksim gezinin arkasına saklayarak ihtilal hazırlık provası yapıyorlar. Bunlar kandırılmış insanlar sağ duyu galip gelecek Silivri'de yatan vatan hainleri Atatürk düşmanları gerekli cezayı alacaklardır. hevesleride kursaklarında kalacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Dünyanın gözleri önünde açık bir vahşet uygulanıyor. Devlet halkın devleti olmaktan giderek uzaklaşıyor.

    YanıtlaSil
  4. http://www.youtube.com/watch?v=cqIiWHMnM94&feature=player_embedded

    YanıtlaSil