26 Ocak 2013 Cumartesi

Gölcük Donanma Komutanı: "Bu kadar gözyaşının üstüne oturamam"


Saygı Öztürk bildiriyor. Sözcü, 25 Ocak 2013
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması beklenen Gölcük Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Ankara'ya giderek Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramirat Murat Bilgel ile görüştükten sonra istifa dilekçesini verdi.

Nusret Güner aslında daha önce istifaya karar vermiş, ancak o zaman vazgeçmesi sağlanmıştı.
SÖZCÜ, Nusret Güner'in Balyoz Davası'nda 323 asker hakkında hapis cezası verilmesi üzerine 28 Eylül 2012 günü istifaya karar verdiğini öğrendi.
Ankara'ya giden Nusret Güner, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Başbakan ile görüşmeleri sırasında istifadan vazgeçirilmişti.
Ancak, İzmir'deki Casusluk Davası İddianamesi üzerine Komutan bu defa istifa dilekçesini verdi.

Sözcü, 25 Ocak 2013

Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güler'in eşi Fatma Güner, Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuştu:

"Balyoz'da çok sayıda komutanan hüküm giymesi, İzmir'de Casusluk ve Şantaj adı altında yapılan soruşturmalarda Deniz Kuvvetleri personelinin haksız biçimde tutuklanması, İddianamedeki cümleler bizleri çok derinden sarstı. İçimiz parçalanıyor. Eşim bu şartlar altında çalışmaktan rahatsızdı. Bu durumu Başbakan'a da anlattı. Ancak sorunlar çözülmedi."
"Eşim salı günü Ankara'ya gitti. Bazı görüşmeler yaptı. Sonuç alamamış olacak ki, istifa etmeye karar verdi. Deniz Kuvvetleri personeline yapılanlara ve yaşanan acıya yürek dayanmaz. Eşim bu kadar gözyaşının üstüne oturamadığı için ayrıldı. Bundan sonra yeni operasyonlar yapılabilir."

Sözcü, iç sayfa

Gölcük'e yapılan baskın sırasında Savcılar Balyoz Davası'nda kullanılan belgeleri elleri ile koymuş gibi buldular.
Baskın sırasında Donanma Komutanı olan şimdiki Deniz Kuvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel hiçbir şekilde karşı koymadı ve aksine savcılara kravat hediye etti.
Nusret Güner, bu durumdan ciddi şekilde rahatsızlık duydu. Bu rahatsızlığını Murat Bilgel'e iletmesine rağmen, ciddiye alınmadığı izlenimi edindi.

Tutuklanan Tümamiral Semih Çetin, ihanetin kitabını yazdı.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tümamiral Semih Çetin "Bir İhanetin Öyküsü" adlı kitabında kravat olayını şöyle anlatıyor:

"Saat neredeyse gecenin 2'si olmuştu. Üs Komutanı'na, Savcılarla birlikte Komutan'ın makamına geçmelerini söyledim.
Genel Sekreteri, içinde kravatlar olan hediye torbalarıyla gördüm. Hediyeleri Donanma Komutanı'nın savcılara vereceğini söyledi.

Donanma Komutanı, "Sizi biraz üzdük bu akşam" diyerek gülümseyen Savcıya "Gerçekten çok üzüldüm" diyerek hediyesini takdim ederken, sinirden ağlamamak için kendimi zor tutuyordum"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder