3 Eylül 2012 Pazartesi

Hava Harp Okulu mezunları Tayyip Bey'e "Neyi ördün" cevabı verdiler


Ali Serdar Bolat   3 Eylül 2012

Tayyip Bey Atatürk'e "Neyi ördün" diye sormuştu.
Hava Harp Okulu 58. dönem mezunu 197 Teğmen, diploma törenleri sırasında, bu soruyu hep birlikte ilginç bir şekilde yanıtladılar. (30 Ağustos 2012)

Aşağıdaki video kaydından olayı izleyebilirsiniz.
Geleneksel olarak okunan Hava Harp Okulu Marşı yerine, bu sene, beklenmedik bir şekilde Onuncu Yıl Marşı'nı okudular. (01:50)
Yine beklenmedik bir şekilde, "demirağlarla ördük anayurdu dört baştan" mısrasını okurken, "demirağ" kelimesini söyledikten sonra 2 saniye es verdiler, yani duraklama yaptılar ve marşa devam ettiler. (02:17)
Bu duraklama, "demirağ" kelimesine dikkat çektikleri anlamına geliyordu.
Ve bu suretle, "Neyi ördün" sorusuna Atatürk cevap veriyordu: "demirağ"
Törene katılan Tayyip Bey'in yüz ifadesini, bihassa da İstiklal Marşı okunurken dudaklarının ve gözlerinin hareketini aşağıdaki video bağlantısını tıklayarak dikkatle incelemenizi öneriyorum:
"Bitsin bu işkence bir an önce. Keşke bir hastalık icat edip katılmasaydım" demektedir her haliyle.
Türk Ordusu'nda Atatürkler tükenmez.
Hasdal'a, Silivri'ye gönderdikleriniz, buzdağının üstü bile değil.


Aydınlık, 1 Eylül 2012
askerhaber sitesiolayla ilgili olarak şunları yazdı:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal-Kadıköy metrosu açılış töreninde, görünürde 10. Yıl Marşı'nı, gerçekte ise o dönem ülkeyi bizzat yöneten Başbuğ Atatürk'ü hedef almıştı. Erdoğan, “10. Yıl Marşı’nda geçer, demir ağlarla ördük falan, neyi ördün, hiçbir şey örmüş falan değilsin.” “Ortada duranlar belliydi. Demir ağlarla şimdi Türkiye’yi biz örüyoruz" demişti. Daha sonra yapılan tartışmalarda ise Cumhuriyet'in ilk 10 yılında, şimdiye kadar olandan daha fazla demirağ örüldüğü ortaya çıkmıştı."




Hava Harp Okulu Marşı:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder